Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Final sobre pronòstic del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2017

El passat dissabte dia 23 de setembre va tenir lloc a l’Ampolla (Baix Ebre) la darrera de les set regates del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2017

Etiquetes   esports, motonautica, ampolla, baix ebre

Publicat el28/9/2017

Final sobre pronòstic del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2017 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Roger Pujol, nou campió de Catalunya de la classe GP3


El passat dissabte dia 23 de setembre va tenir lloc a l'Ampolla (Baix Ebre) la darrera de les set regates del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2017. La regata ha comptat amb l'organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport del Patronat de Turisme de l'Ampolla, la Creu Roja de l'Ampolla, el Club Nàutic Ampolla i Caves Masachs.

Amb aquesta cursa s'ha arribat a tretze anys consecutius de regates a l'Ampolla i s'ha tancat una temporada d'èxit en la qual, per segon any consecutiu, s'han disputat un total de set curses puntuables. Això supera qualsevol altre campionat autonòmic o estatal i es situa amb un nivell comparable amb els campionats d'Espanya de primers dels anys 1990, quan també tenia sis o set curses per temporada. Actualment, el Campionat d'Espanya té tres regates.

El campionat 2017 ha recorregut tota la costa catalana, amb curses a Empuriabrava, l'Estartit, Canal Olímpic de Castelldefels, Cambrils, Deltebre, Amposta i aquesta de l'Ampolla. A més, el campionat català ha comptat amb la participació de pilots de València, Andalusia i Madrid, a més de dos pilots francesos en algunes de les curses, però sense puntuar.

La regata de l'Ampolla es va desenvolupar sobre pronòstic. Tot i que el dia es va aixecar rúfol, es va complir el pronòstic de bon temps, sol i mar en calma, la qual cosa va permetre que també es complissin els pronòstics pel que fa als resultats.

A la categoria GP3 el títol estava decidit en favor del gironí Roger Pujol així que es va limitar a fer una regata conservadora, que li va permetre acabar tercer, just darrera de l'ampostí Jordi Tomás i del júnior Joan Sevil, que va protagonitzar unes mànegues espectaculars remuntant des de la meitat del grup fins al cap de cursa. Pujol és el nou Campió de Catalunya però el nou subcampió és Denis Munnikhuis, que va aconseguir en aquesta ocasió superar a Àlex Muñoz i sumar un punt més que ell –només un- a la classificació general.

El títol a la categoria F4, reservada a pilots sense palmarès, estava per decidir, però tampoc hi va haver sorpreses. Jordi Pratginestós va guanyar la cursa després de passar primer per la línia de meta a les dues primeres mànegues i fer segon a la tercera. Un altre pilot que tenia opció al podi final era Jordi González, que va fer bons els pronòstics i va quedar segon, guanyant fins i tot la tercera mànega, mentre que el tercer en discòrdia, Genis Vilalta, es va veure relegat a la novena posició per culpa d'una topada que va deixar malmesa la seva moto, però sense conseqüències personals per a cap dels participants. També en aquest cas cal fixar-se en la puntuació doncs a pesar de no puntuar gaire a l'Ampolla, Vilalta va conservar la segona posició a la classificació general del campionat, amb dos punts per davant de González.


Classificació General

Categoria F4 

  1. Jordi Pratginestós, Club Motonàutic Castelldefels. 376 punts. 
  2. Genis Vilalta, Club Motonàutic Amposta. 330 punts. 
  3. Jordi González, Club Motonàutic Amposta. 328 punts.  
Categoria GP3 
  • Roger Pujol, FCM. 366 punts. 
  • Denis Munnikhuis, GEN Roses. 296 punts. 
  • Alex Muñoz, Club Motonàutic Amposta. 295 punts. 

comparteix-ho