Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/13/2021#) AND (caducitat>=#6/13/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Figot Race de Riba-roja d'Ebre enceta el calendari ebrenc de BTT

La primera de les proves puntuables del Xallenger BTT Terres de l’Ebre es va celebrar ahir diumenge a Riba-roja. Èric Gil i Rosa Muixi guanyen el XC-Rally i Domingo Castejón i Bàrbara López, el XC-Sprint

Etiquetes   activitats outdoor, btt, riba roja ebre, ribera ebre, xalenger btt

Publicat el1/4/2019

La Figot Race de Riba-roja d’Ebre enceta el calendari ebrenc de BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La VI Figot Race de Riba-roja d'Ebre va superar ahir diumenge totes les previsions aplegant 280 bikers en la que ha estat la primera prova puntuable del circuit Xallenger BTT Terres de l'Ebre.

Els participants van poder escollir entre dos recorreguts: un circuit llarg, l'XC-Rally, amb 46,46 quilòmetres que va transcórrer per camins dels dos marges del riu Ebre i un de curt, l'XC-Sprint, de 26,04 quilòmetres que es va desenvolupar pel marge esquerre de l'Ebre. A les 9.15 h sortien des de la plaça de la Vila els corredors del circuit i 15 minuts després ho feien els del circuit curt.

Èric Gil Alegre va completar l'XC-Rally en menys de dues hores, imposant-se novament en aquesta edició, mentre que Rosa Muixi Gebelli encapçalava el podi femení en aquesta categoria. El segon lloc el van ocupar Xavier Carnicer Roig i Pili Franco Juanós, mentre que la tercera posició va ser per a Miquel Escolà Piñol i Cinta Bedós Pinós.

Pel que fa al circuit curt, Domingo Castejón Mata i Bàrbara López Antó van ser els primers a creuar la línia d'arribada. Els segons i tercers llocs de la classificació se'ls van endur Arnau Bargalló Monclús i Àngels Benaiges Arce i Joan Benlliure Comas i Diana Garcia Sogorb, respectivament.


La Figot Race de Riba-roja d’Ebre enceta el calendari ebrenc de BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Implicació veinal i d'entitats

La jornada es va celebrar segons el previst, gràcies als 115 voluntaris i voluntàries que van donar suport a l'organització, tant en els tres punts d'avituallament així com altres 31 punts de control, suport motoritzat del circuit, dues ambulàncies medicalitzades... L'Associació de Dones de Riba-roja va ser l'encarregada de preparar la tradicional clotxa en una jornada esportiva marcada per l'hospitalitat riba-rojana.

La Figot Race ha estat enguany la primera prova de la Xallenger Terres de l'Ebre 2019, que després de visitar Riba-roja d'Ebre continuarà d'aquí a dos setmanes per la Torre de l'Espanyol (14/4), Tivissa (16/6), Benissanet (6/7), el Perelló (8/9) i la Ràpita (29/9). Més informació de la Xallenger 2019 en aquest enllaç.


La Figot Race de Riba-roja d’Ebre enceta el calendari ebrenc de BTT | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'acte d'entrega de premis acaba amb polèmica

Tot i que la jornada s'ha desenvolupat sense cap incident pel que fa a la part esportiva, els organitzadors de la cursa han rebut diverses crítiques per la manera que es va realitzar l'entrega de premis, ja que si bé en la categoria masculina es va premiar als tres primers classificats, en la categoria femenina només es va fer pujar al podi a la primera classificada, el que va generar cert malestar entre les bikers que van participar en la cursa, així com en el col·lectiu feminista local.

Arran de les crítiques, l'organització de la Figot Race ha emès un comunicat per demanar disculpes públicament per aquest desafortunat episodi, fent palès en què no hi ha hagut cap intencionalitat ni que hagi estat una acció premeditada, sinó una errada en l'organització. En el mateix comunicat, els organitzadors es refermen en el compromís ferm amb la promoció de l'esport i l'activitat a la natura entre el veïnat i el col·lectiu femení de Riba-roja.Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori