Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


El festival mónFilmat arriba a Ulldecona

Dissabte es projectarà la pel·lícula «A través de les oliveres» al Museu Natural Oliveres Mil·lenàries de l’Arion

Etiquetes   vida activa, cultura, turisme cultural, oliveres monumentals, ulldecona, terres ebre

El festival mónFilmat arriba a Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ahir dijous es van reprendre les projeccions del festival mónFilmat. Els espectadors tenen l'oportunitat única demà dissabte a les 22.30 h de veure una pel·lícula entre els arbres del Museu Natural Oliveres Mil·lenàries de l'Arion. «A través de les oliveres» és el film que tanca la trilogia més representativa del cinema del mestre Abbas Kiarostami, un dels millors directors del cinema iranià. Una obra plena de sensibilitat, humanitat i paisatge que es projectarà en un marc natural singular.

La vuitena edició de mónFILMAT va començar dissabte passat, amb un programa amb catorze llargmetratges i vint curts. El festival té per objectiu col·lectivitzar l'experiència de veure cinema i per això s'han programat activitats paral·leles i debats, amb la presència de tretze directors, directores i professionals dels equips tècnics i artístics de les pel·lícules. Les projeccions són gratuïtes i sense reserva.

Com a activitat paral·lela al festival, s'ha programat el Taller en Cinema d'Autor, que impartirà el director de cinema d'Ulldecona Manel Raga. El curs ha canviat de dates, i finalment se celebrarà del 17 al 21 de juliol, en horari de tarda. El taller, organitzat per Escola per l'Art i la Cultura de la Diputació de Tarragona, tindrà com a finalitat incidir en el procés de recerca i construcció de la veu cinematogràfica, en indagar en el diàleg que es crea entre un director i la realitat que té al seu davant. Durant el taller, es projectaran una selecció de pel·lícules —d'autors clàssics, contemporanis i del mateix tutor— i es proposaran una sèrie d'activitats pràctiques de petit format.

També dins la programació de l'Escola per l'Art de la Diputació, amb col·laboració amb l'Ajuntament d'Ulldecona, al municipi s'ha programat un taller d'escultures en sorra, que impartiran aquest mateix dissabte al matí Montserrat Cuesta i Sergi Ramírez (Arenas Posibles) a l'espai de l'arenal (carretera d'Alcanar – 2).

Més informació i inscripcions a la web www.dipta.cat/eac.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho