Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


El festival Deltebre Dansa tanca una dissetena edició “esplèndida” després de dos anys d'aturada obligada

El certamen, amb rècord de participants, omple entre un 70% i un 80% les localitats dels espectacles de carpa

Etiquetes   vida activa, deltebre, cultura, delta ebre

Publicat el18/7/2022

El festival Deltebre Dansa tanca una dissetena edició “esplèndida” després de dos anys d’aturada obligada | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Alumnes participants en les primeres classes impartides en el Deltebre Dansa


El festival Deltebre Dansa ha tancat aquest dissabte la dissetena edició després de dues setmanes d'activitat amb una ocupació dels espectacles de carpa entre el 70% i el 80%. Segons el director del certamen, Roberto Olivan, es tracta d'una edició “esplèndida” que arriba després de dos anys d'aturada obligada a causa de la pandèmia. Un cop superades les restriccions sanitàries, el festival ha tornat amb rècord de participants. Enguany, 250 ballarins d'una quarantena de nacionalitats han pres part en el programa proposat per a professionals. Ara, l'organització enceta un període de reflexió per preparar la següent edició a Deltebre, la divuitena, que mantindrà la voluntat d'innovació en la disciplina artística de la dansa contemporània.

El grup d'artistes Haa Collective ha estat l'encarregat de posar la cirereta a l'edició del retorn de Deltebre Dansa, amb un espectacle obert a tots els públics on s'han mesclat diferents disciplines artístiques. A través de la proposta titulada ‘Picaderø', s'ha fusionat una actuació amb so interactiu, arts visuals interactius, circ i dansa contemporanis. Segons el director del Deltebre Dansa, Roberto Olivan, es tracta d'una de les nits més esperades cada any pel públic fidel. Aquest diumenge, després de celebrar l'espectacle de cloenda que ha acomiadat la dissetena edició del certamen, els participants del Deltebre Dansa han tornat a casa amb una nova experiència professional i personal.

La situació sanitària actual ha permès celebrar l'edició d'aquest 2022 amb total normalitat, a diferència dels dos últims anys, en què la pandèmia va obligar a cancel•lar el festival. L'aturada obligada ha servit a l'organització per fer un treball intern “intens”, tal com ha assegurat Olivan. En aquesta línia, s'han fet modificacions en el programa, com és el cas d'oferir la possibilitat als ballarins d'inscriure's únicament una setmana o el retorn de la improvisació de dansa contemporània als arrossars, que s'havia deixat de celebrar en els últims anys.La Palma d’Ebre, un poble ple de vida y tradició


Menys espectadors, però més qualitat d’espectacles

El retorn del certamen també ha propiciat el retrobament entre professionals i públic després d'una època “especialment dura per als ballarins”. L'any 2019 es van registrar uns 20.000 espectadors, una xifra més alta que no pas la d'aquesta edició, quan la carpa s'ha omplert entre un 70 i un 80% en els tretze espectacles programats. A l'espera de conèixer les dades oficials d'assistència, Olivan ha celebrat la rebuda del festival per part del públic. El director del certamen ha contextualitzat aquestes xifres en una situació de postpandèmia en què les arts escèniques n'han sortit afectada i ha reivindicat la qualitat de les actuacions per davant de la quantitat.

D'altra banda, aquesta dissetena edició ha batut rècord de participació pel que fa als inscrits; 250 ballarins vinguts d'una quarantena de països de tot el món han participat en el Deltebre Dansa, que es reforça com un referent de l'àmbit de la dansa contemporània, circ i altres arts escèniques.


La futura divuitena edició es prepararà amb "energia i desig"

De cara al 2023, amb motiu de la divuitena edició, l'organització espera introduir elements innovadors provinents de l'àmbit tecnològic. Per preparar el pròxim programa, ara s'iniciarà un període de reflexió per analitzar què ha funcionat enguany i quines novetats es podran incloure l'any vinent. De moment, Olivan assegura que hi ha “energia i desig” per continuar treballant en el Deltebre Dansa, dos elements indispensables per garantir el futur del festival.


Per: ACN

Foto: Anna Ferràs/ Mar Rovira

comparteix-ho