Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Les Festes Patronals arriben a l'Alt Maestrat Human Land

Albocàsser, Ares, Catí, Culla i Benassal donaran per començats els festejos

Etiquetes   vida activa, alt maestrat, benassal, ares, culla, cati, albocasser, turisme

Publicat el11/8/2022

Les Festes Patronals arriben a l’Alt Maestrat Human Land | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


No hi ha res que moga més passió i devoció en el territori de l'Alt Maestrat que una bona festa i celebració. Les festes dels pobles omplin de vida els carrers i les cares dels veïns i veïnes i, també, dels i les visitants que cada any no es perden l'esperada i festiva cita.

El soroll de les campanes ressonarà primer pels racons de Catí, donant llum verda avui dijous 11 a les Festes 2022. Així, començaran totes les activitats programades com concerts, bous al carrer, sopars, misses o activitats infantils.

Divendres 12 d'agost dos municipis iniciaran alhora les seues populars festes: Ares i Culla. D'aquesta manera, Ares retornarà al seu ambient de celebració i germanor que ha estat dos anys desaparegut per la pandèmia. I a Culla els coets i campanes donaran per començades unes jornades dedicades a la diversió, el festeig, el bon beure i el bon menjar.

Per últim, Albocàsser s'unirà a la festa dissabte 13 amb l'inici de les festes en honor al seu patró, Sant Roc, acompanyades de ball, música i moltes altres activitats. Però Benassal no es queda enrere i es prepararà per a la Festa de Sant Roc. Una jornada que tindrà lloc el 14 d'agost i que comptarà amb bous, discomòbil, celebració i molt bon ambient.


Exposicions, vinyetes, Ball Pla i moltes més activitats

Més enllà de les festes, les agendes dels municipis que formen el territori Human Land sempre venen acompanyades de diferents i curioses activitats per a totes les edats i aficions. Esta setmana, Albocàsser vorà com comencen a arribar multitud de sol·licituds per participar en el certamen ‘Dona Coratge'. Així, amb vinyetes s'aconseguirà potenciar, fomentar i contribuir a conscienciar amb perspectiva de gènere.

Ares seguirà, una setmana més, oferint la seua popular classe de Ball Pla, una dansa tradicional impartida per Mario Vidal Benages cada dimecres.

A més, els racons més emblemàtics de Benassal seguiran al descobert gràcies a l'exposició ‘Un Poble de Postal', un conjunt de representacions de la localitat pintades per l'artista Alfons Falcó i exposades fins al 20 d'agost en la Sala de la Costureta. Pel que fa a més activitats culturals, han destacat la presentació del llibre ‘Guia sentimental del Maestrat' i la projecció del documental ‘El Maestrat Filmat', dos actes que s’han celebrat ahir 10 d'agost. D'altra banda, l'esport també quedarà potenciat a Benassal amb el Torneig de Pàdel Mixt que tindrà lloc dissabte 13 i diumenge 14 i amb la XIX Volta a Peu dilluns 15 d'agost. També han organitzat en el poble un Parc Aventura per als més joves el 12 d'agost dut a terme per l'empresa ‘Viu Natura'.


Les piscines municipals mantenen les seues portes obertes

Les refrescants aigües de cadascuna de les piscines municipals seguiran disponibles per a tot aquell que necessite gaudir d'un moment de relaxació. A més, no hi ha millor manera de combatre les altes temperatures que passar-les dins l'aigua amb els amics o veïns i veïnes compartint secrets i confessions, jocs per als més menuts o esmorzant junts. Cal destacar les classes d'aquagym que fan la distinció en les aigües de la piscina municipal d'Albocàsser, una activitat esportiva que té lloc cada dimarts i que combina música i gimnàstica dins l'aigua.


El turisme, sempre present

Com ja és costum, cada setmana arriben visitants de moltes parts que volen descobrir i admirar les curiositats i secrets que amaguen els pobles de l'Alt Maestrat Human Land. L'Oficina de Turisme de Benassal oferirà les seues populars rutes a la Casa Museu Teresita Pascual, a la Font d'En Segures, a la Planta Embotelladora, a la Microreserva Del Rivet i al nucli històric del poble. També Ares seguirà amb les seues visites guiades per descobrir l'art rupestre de la zona en la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho