butlletí EbreActiu

CAT | ES


Les Festes Majors tornen a reunir milers de persones als carrers d'Amposta

La música en directe, les activitats tradicionals o els actes taurins van ser els més participatius de les Festes Majors

Etiquetes   vida activa, festes, amposta, montsia, delta ebre, terres ebre

Publicat el27/8/2022

Les Festes Majors tornen a reunir milers de persones als carrers d’Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Amposta posava punt final a deu dies de Festes Majors amb el castell de focs artificials i el concert de Clàudia Xiva, el passat diumenge 21 d'agost. Un ampli programa festiu que, segons l'alcalde, Adam Tomàs, es va poder desenvolupar segons el previst i amb èxit d'assistència: "Vam plantejar unes festes per a tothom i pensades a l'espai públic, per això, després de dos anys de pandèmia, estem molt satisfets d'haver-ho pogut tirar endavant amb total normalitat". L'alcalde concretava que tots els actes van comptar amb una gran assistència, destacant les activitats consolidades com el pregó i el Concert de Bandes, els concerts de Sau i Clàudia Xiva o actes taurins com la sortida del bou capllaçat. Unes activitats que "han comportat una dinamització econòmica important per a la ciutat i així ens ho han traslladat els negocis implicats", reblava Tomàs.

Aquest any es van recuperar els esdeveniments tradicionals com el pregó, el Concert de Bandes o la processó, que van tornar a ser un èxit, mentre que les activitats familiars i esportives van dinamitzar diferents punts de la capital del Montsià. En el cas de la música en directe, el concert de Sau al pàrquing de les antigues piscines va ser dels més multitudinaris, amb unes 4.000 persones de públic. A la plaça de l'Ajuntament també es va ballar amb Judit Neddermann i Vernat, així com amb els ampostins Rampaire i la concursant d'Eufòria Clàudia Xiva. Paral•lelament, la música d'arrel i la dansa tradicional també van tenir part del protagonisme amb la ballada de jotes, l'espectacle "Entre canyes i fang" i la trobada Amposta Jota Viva. Pel que fa al jovent, la Zona Jove i el Castell van ser dos punts de referència durant totes les festes.

Entre els actes multitudinaris destaquen també les activitats del programa taurí, sobre les quals Tomàs detallava que "no hi ha hagut cap incidència i s'ha complert estrictament amb la normativa". Enguany els bous al carrer, el bou capllaçat i l'embolat es van trasllar a l'avinguda Sant Jaume i als carrers adjacents, mentre que a la plaça de bous es van realitzar les habituals desencaixonades, tardes de vaquetes o, entre altres, el 16è Concurs d'Emboladors.


Unes festes més sostenibles

Finalment, des de l'Ajuntament destacaven la bona acollida del projecte pilot dels gots reutilitzables, tant als actes públics com entre els locals privats que s'han adherit a la campanya. Aquesta mesura, que compta amb el sistema de distribució de gots i també de neteja d'aquests, es va engegar amb la Festa del Mercat a la Plaça i, de nou, ha comportat no només un estalvi de plàstic, sinó també l'augment de civisme pel que fa a la neteja de la ciutat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho