HospiBeer. Fira de la Cervesa. Hospitalet de l’Infant, 14 i 15 de juny 2024

CAT | ES


La festa popular de l'Aquarun torna a l'esplanada del port de Benicarló el 8 d'agost

La competició es reprén després de tres anys de suspensió. El circuit transcorrerà per la zona portuària, la zona més interior de la platja del Morrongo i el port nàutic. Inscripcions obertes fins al 4 d’agost

Etiquetes   activitats outdoor, benicarlo, baix maestrat, aquatlo

Publicat el30/7/2021

La festa popular de l’Aquarun torna a l’esplanada del port de Benicarló el 8 d’agost | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Benicarló, Fernando Jovaní, acompanyat del president del Club Triatló Basiliscus, Vicent Prats, i el director tècnic de la cursa, Jesús Beltrán, va presentar ahir la cinquena edició de l'Aquarun, una cursa de caràcter eminentment popular que es reprén després de tres anys amb la voluntat de fomentar la pràctica de l'esport a l'estiu i de dinamitzar la zona portuària de Benicarló.

«És un orgull recuperar aquesta cursa —ha dit el regidor— perquè suposa una aposta decidida per l'esport popular, l'esport de base i, en definitiva, pel foment de l'activitat física, fins i tot a l'estiu». Jovaní ha agraït tot el treball previ realitzat per tal d'organitzar la competició «especialment a la Direcció General de Ports i a tot el voluntariat, sense el qual aquesta cursa no seria possible».

L'aquatló es disputarà el diumenge 8 d'agost, amb un circuit que transcorrerà per la zona portuària i la zona nàutica. Els participants adults hauran de nadar 1,2 quilòmetres a la platja del Morrongo i després afrontar una cursa a peu de 6 quilòmetres pel recinte del port de Benicarló.

Així i tot, atés el caràcter participatiu i popular d'aquesta competició, les distàncies es modificaran en funció de cadascuna de les 6 categories establertes i, a més, els adults podran competir en format de relleus, de manera que un participant podrà optar per la natació i l'altre per la cursa a peu.

El president del Club Triatló Basiliscus s'ha mostrat convençut de la necessitat d'aquest tipus de proves «per a començar a introduir la pràctica de l'esport entre les categories inferiors», i ha destacat la «il·lusió amb què el club ha représ l'organització de curses competitives».

El director tècnic de la cursa ha recordat que les inscripcions per a participar estaran obertes fins al 4 d'agost al web www.hj-crono.es.


Font: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho