Festes de Sant Joan i Sant Pere. Hospitalet de l’Infant del 21 al 30 de juny

CAT | ES


La Festa de l'Oli de la Fatarella ja té data

Serà el cap de setmana del 4 i 5 de desembre

Etiquetes   vida activa, fires, oleoturisme, OOVE, DO oli Terra Alta, la fatarella, terra alta

Publicat el4/11/2021

La Festa de l’Oli de la Fatarella ja té data  | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge de l’edició 2017 de la Festa de l’Oli de la Fatarella


El cap de setmana del 4 i 5 de desembre la Fatarella celebrarà una nova edició de la Festa de l'Oli. Després de l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid, aquesta serà la 22a edició de la fira, que estarà adaptada a les mesures de seguretat i higiene decretades pel Procicat.

La Festa de l'Oli va néixer l'any 1999. Va ser una primera edició d'àmbit local, però que va posar la primera pedra en la promoció agrícola i turística de la Fatarella. Poc a poc, any rere any, la Festa ha anat creixent fins a convertir-se en l'esdeveniment que ara tenim: una fira que s'ha posicionat com l'aparador i el punt de trobada a la Terra Alta de l'oli d'oliva verge extra, i en especial, de la varietat empeltre, característica de la comarca terraltina i inclosa en la Denomiació d'Origen Protegida Terra Alta.

La Festa de l'Oli, alhora, també promociona el turisme, la gastronomia, la gent, la pagesia, la cultura i la història de la Fatarella. Al voltant del producte estrella que és l'oli d'oliva verge extra, es promociona el poble, l'entorn i altres productes locals. Però, el gran atractiu de la Festa de l'Oli és la participació de les entitats locals, les empreses expositores i també persones a títol individual que aquell dia, desinteressadament, col·laboren en l'organització dels actes. Són moltes les entitats i les empreses que posen el seu granet d'arena perquè, any rera any, la Festa sigui tot un èxit.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament de la Fatarella

comparteix-ho