Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


La Festa del Riu de Móra d'Ebre tanca la temporada de regates de muletes a la Ribera

La part central de la festa l’han constituït les regates de muletes, embarcacions de fusta, de quatre bancs fixos, amb quatre remadors i timoner. L’acte va coincidir amb la celebració del 50è aniversari del Club Nàutic de Móra d’Ebre

Etiquetes   esports, regates, mora ebre, ribera ebre

Publicat el27/8/2018

La Festa del Riu de Móra d’Ebre tanca la temporada de regates de muletes a la Ribera | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L'embarcació ‘Marta', de Flix, va guanyar les tres curses


Móra d'Ebre va celebrar ahir passat diumenge l'edició 2018 de la centenària Festa del Riu de la localitat, amb la qual s'ha tancat la temporada de regates de muletes (petita embarcació fluvial tradicional) en la qual han participat barques de la capital comarcal i de Flix i Móra la Nova.

Els actes es van iniciar amb la proclamació de la veïna Núria Griera Borràs com a Dalinera d'Honor, càrrec de recent creació que s'atorga a persones amb una trajectòria destacada en el manteniment de les tradicions fluvials. Núria Griera va rebre el dalí, o bastó, que identificava als daliners (sirgadors que anaven al capdavant de la cordada recolzant-se en el dalí). L'homenatjada és una veterana del Club Nàutic de Móra d'Ebre, que va començar com a remadora, es va implicar amb les activitats del club i va efectuar durant molts anys la tasca de locutora de la festa, amb unes locucions apassionades.

La part central de la festa l'han constituït les regates de muletes, embarcacions de fusta, de quatre bancs fixos, amb quatre remadors i timoner. L'embarcació ‘Marta', de Flix, va guanyar les tres curses (juvenil, femenina i masculina), tancant una temporada brillant en que ha dominat les nou curses que s'han celebrat a les festes de Móra d'Ebre, Móra la Nova i Flix. ‘La Garbinada', de Móra d'Ebre va obtenir dos segones posicions (juvenil i masculí) i una tercera plaça en la cursa femenina, mentre que la ‘De Mari', de Móra la Nova, es va emportar una plata (femení) i dos tres bronzes (juvenil i masculí). En total hi van participar vint tripulacions en les tres curses celebrades.

L'acte va coincidir amb la celebració del 50è aniversari del Club Nàutic de Móra d'Ebre, per la qual cosa hi va haver actes complementaris per a commemorar l'efemèride, entre els quals la presència en aigües del riu de dos embarcacions marítimes tradicionals de vela llatina, vingudes de Cambrils i Palamós, per a participar a la festa, amb la col·laboració de la Federació Catalana per la Cultura Marítima i Fluvial.

La Festa del Riu va comptar també amb el sirgadors (estirar amb una corda una muleta de 1.000 quilos), una cursa de natació pel riu, una exhibició de llagut català a càrrec de remadors infantils del Club Nàutic i una solta de melons i síndries al riu.


Foto Ajuntament de Móra d'EbreCàmping Terra Alta. Gaudeix de la tranquil·litat i el paisatge a la vora de la via verda

comparteix-ho