suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


La Festa de la Clotxa torna el diumenge 6 de novembre a Móra la Nova després d'haver fet parada a tots els pobles de la comarca

Enguany l’activitat coincidirà amb la Festa del Tren que se celebrarà els dies 5 i 6 de novembre al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

Etiquetes   vida activa, turisme gastronomic, jornades gastronomiques, ribera ebre, mora la nova

Publicat el3/11/2022

La Festa de la Clotxa torna el diumenge 6 de novembre a Móra la Nova després d’haver fet parada a tots els pobles de la comarca | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació de la Festa de la Clotxa es va fer al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova


Móra la Nova acollirà el diumenge 6 de novembre 17a edició de la Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre. La festa, organitzada pel Consell Comarcal, torna després de l'aturada obligada de dos anys, a conseqüència de l'esclat de la pandèmia. A més, el municipi viurà de nou aquesta diada gastronòmica de referència el territori, un cop la festa ja ha visitat tots els pobles de la Ribera d'Ebre. I és que va ser, precisament, a Móra la Nova on es va celebrar la primera edició del certamen l'any 2003.

Durant la presentació de la Festa, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha destacat el canvi de dates, que fins ara sempre s'havia celebrat la primera quinzena de març: “Ens interessava desestacionalitzar el turisme i incentivar les visites a la tardor, tenint en compte que al final de l'hivern l'oferta turística està coberta amb les activitats vinculades amb la floració dels arbres fruiters; a la primavera amb l'EbreLumen, el festival de videomapping i Natura; i a l'estiu amb totes les propostes vinculades a la navegabilitat”.

Per la seva banda, l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, ha posat èmfasi en els inicis i la història de la Festa, “va ser el 2003 quan, amb el suport del Consell Comarcal, es va tirar endavant aquest esdeveniment revulsiu de l'economia i el turisme de la comarca, que avui té un impacte més enllà de la Ribera d'Ebre”. Finalment, Laura Griñó, regidora de Turisme, ha presentat el programa de la Festa de la Clotxa. Així, diumenge 6 de novembre a les 10 h començaran els actes al davant del pavelló Firal amb l'animació dels gegants i grallers de Móra la Nova. “Es continuarà amb el pregó de la festa a càrrec de Julio Monfort, membre de la Comissió de la Fira de Móra la Nova, i el repartiment de les clotxes a les 11 h. La jornada finalitzarà amb un concert de És cosa de tres“, ha explicat.

Enguany la Festa de la Clotxa coincidirà amb la Festa del Tren que se celebrarà els dies 5 i 6 de novembre al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. La Festa de la Clotxa marcarà també l'inici de les Jornades Gastronòmiques durant les quals dotze restaurants de la comarca incorporen a cartes i menús aquesta tradicional recepta de pagès tan arrelada al territori, tant en la seva versió original com a través de diverses adaptacions.

Més informació, al web de Turisme de la Ribera d'Ebre: www.turismeriberaebre.org. Compra anticipada de tiquets per la Festa de la Clotxa, al web www.moralanova.cat i a l'Ajuntament. Els tiquets que no s'hagin venut anticipadament es posaran a la venda el mateix dia de la Festa a la carpa del Consell Comarcal, fins a esgotar existències. Preu del tiquet 4 €.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho