XI Jornades Gastonòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Del 9 de febrer al 10 de març

CAT | ES


La Festa de la Carxofa converteix l'hivern en temporada alta a Benicarló

L’ocupació hotelera ha superat el 90% durant el cap de setmana. L’alta afluència de turistes contribueix a desestacionalitzar el turisme

Etiquetes   vida activa, gastronomia, festa carxofa, de la terra, carxofa de benicarlo, turisme gastronomic, benicarlo, baix maestrat

Publicat el1/2/2023

La Festa de la Carxofa converteix l’hivern en temporada alta a Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Xifres rècord en participació durant tot el cap de setmana


La Festa de la Carxofa ha viscut aquest cap de setmana una de les seues edicions més multitudinàries i ha tornat a aconseguir xifres rècord en participació i en promoció que la situen al capdavant dels esdeveniments gastronòmics de la Comunitat Valenciana.

«Hem fet un treball molt intens durant molt de temps, i el balanç és necessàriament positiu», ha dit la regidora de Turisme, Isabel Cardona, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyada de la regidora d'Agricultura, Inma Díaz, i el president de l'associació Benicarló Restauració, Ivan Alemán.

«La repercussió econòmica i turística —ha dit Isabel Cardona— ha estat molt important, i el resultat de tot aquest esforç repercuteix directament en la desestacionalització del turisme». En aquest sentit, la regidora ha assenyalat que l'ocupació hotelera ha superat el 90% durant el cap de setmana, «unes dades més pròpies del mes d'agost que no del mes de gener —ha assegurat— que evidentment beneficien el sector de la restauració, però també el comerç local».

Cardona ha agraït el suport institucional rebut durant tot el cap de setmana, començant per la visita del ministre d'Agricultura, Luis Planas, divendres al matí, fins a la presència de la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, a la Demostració Gastronòmica de diumenge, passant per la presència del secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, el director general d'Agricultura, Antoni Quintana i gran quantitat d'alcaldes, alcaldesses i càrrecs institucionals i polítics que han passat per Benicarló durant els tres dies.

El president de l'associació Benicarló Restauració, Iván Alemán, ha reconegut que la Festa de la Carxofa «és un motor fonamental per a l'economia local que està més que consolidat» i ha reconegut que, en relació a la Demostració Gastronòmica de diumenge «l'èxit ens va desbordar en alguns moments, de manera que hem de pensar com podem millorar de cara a les pròximes edicions».


La Festa de la Carxofa converteix l’hivern en temporada alta a Benicarló | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...1.200 quilos de carxofa a la torrà popular


En la torrà popular organitzada pel Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, l'altra gran cita multitudinària del cap de setmana, es van torrar 1.200 quilos de carxofa i es van vendre més de 1.500 tiquets . Així ho ha destacat la regidora d'Agricultura, que també ha recordat que el concert de La Fúmiga va ser un èxit que va reunir 2.700 persones al Pavelló Poliesportiu.

Pel que fa a la repercussió mediàtica, els mitjans comarcals, provincials i autonòmics han fet, com sempre, una àmplia cobertura dels actes més importants. Enguany, a més, cal destacar la presència de mitjans de Suïssa i de Corea del Sud, que han visitat Benicarló per a conéixer de primera mà la Festa de la Carxofa.

La programació de la XXX Festa de la Carxofa continua ara amb el Torneig d'Escacs (11 de febrer), el Concurs de Tir i Arrossegament (18 i 19 de febrer) i la Mitja Marató de la Carxofa (19 de febrer). I fins al 5 de març, les Jornades Gastronòmiques als restaurants.


Per: Redacció

Foto: Cedida