Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La Festa de la Carxofa de Benicarló rep el premi europeu AURUM 2022

El Consell Europeu de Confraries Enogastronòmiques (CEUCO) ha reconegut el mèrit de la festa amb el premi Festival Gastronòmic Europeu 2022, ex aequo amb dos altres iniciatives europees. L’entrega del guardó tindrà lloc dissabte 15 d’octubre a Dijon, França

Etiquetes   vida activa, carxofa, gastronomia, festa carxofa, benicarlo, baix maestrat

Publicat el4/10/2022

La Festa de la Carxofa de Benicarló rep el premi europeu AURUM 2022 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la Festa de la Carxofa de Benicarló


La 16a edició dels premis AURUM Europa-Excellence-Enogastronomic han distingit la Festa de la Carxofa de Benicarló com un dels millors Festivals Gastronòmics Europeus, juntament amb el Festival do Arinto & Sabores Saloios, de Portugal, i el Festival de Loire d'Orleans, de França.

El guardó s'entregarà el proper 15 d'octubre durant el XIX Congrés Europeu de Confraries Gastronòmiques que enguany se celebra a la ciutat de Dijon, França, que reunirà participants de set països europeus, mitjans de comunicació i autoritats de diferents institucions.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del president de la Diputació de Castelló, José Martí, serà l'encarregada de recollir el guardó. "Després de quasi 30 anys organitzant Festa de la Carxofa, aquest és un reconeixement que ens fa especial il·lusió", ha dit l'alcaldessa, "sobretot perquè posa en valor l'esforç que durant tots aquests anys hem dut a terme des de l'Ajuntament, de la mà dels llauradors i dels restauradors de Benicarló, per convertir la Festa en un referent gastronòmic, ara reconegut internacionalment!.


Uns premis lligats a la tradició i a l'excel·lència

Els premis AURUM són una condecoració que valora les institucions o empreses que promocionen i produïsquen productes enogastronòmics de qualitat dins de la Unió Europea. Enguany reconeixen 11 categories diferents, que premien els millors restaurants, el millor xocolate artesanal o la millor revista de turisme gastronòmic, entre d'altres. El premi al millor Festival Gastronòmic Europeu ubica a la Festa de la Carxofa en el prestigiós pòdium internacional.

L'associació darrere dels guardons és el Consell Europeu de Confraries Enogastronòmiques (CEUCO), una organització europea sense ànim de lucre que té com a objectiu promocionar la gastronomia de qualitat, d'acord amb el llegat històric dels costums dels territoris. Està format per representants de vuit països: Espanya, França, Itàlia, Portugal, Hongria, Grècia, Bèlgica i Macau.


Per: Redacció

Foto: Cedida