Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Fascitis plantar: una de les lesions més comuns entre els corredors

La fascitis és una de les lesions més comuns entre els corredors però no patiu que solt tenir solució en la majoria dels casos. La fàscia plantar és un teixit gruixut que ocupa tota la planta del peu connectant el calcani (taló) amb els dits, creant l’art del peu. Quan aquest teixit s’inflama rep el nom de fascitis plantar.

Etiquetes   salut, consells, fisio, lesions

Publicat el15/10/2015

La fascitis és una de les lesions més comuns entre els corredors però no patiu que solt tenir solució en la majoria dels casos.

La fàscia plantar és un teixit gruixut que ocupa tota la planta del peu connectant el calcani (taló) amb els dits, creant l'art del peu. Quan aquest teixit s'inflama rep el nom de fascitis plantar.

Fascitis plantar: una de les lesions més comuns entre els corredors | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Els motius de la inflamació de la fàscia plantar, que provoca la fascitis, poden ser diversos:

  • Problemes amb l'arc del peu ja sigui per peu pla, peu buit (o cavus).
  • Córrer llargues distàncies amb molta baixada o superfícies iregulars.
  • Sobrepès o obesitat.
  • Tendó d'Aquil·les tens.
  • Ús de calçat amb deficiència del suport de l'arc o amb soles toves.

Es síntomes de la fascitis plantar són relativament fàcils d'identificar amb dolor al taló o zona mitja de la planta del peu al llevar-se del llit i fer les primeres passes, després d'aturar-se o asseure's una estona, al pujar escales o després fer d'una activitat intensa.

El tractament consisteix amb prendre paracetamol o ibuprofèn, aplicar gel a l'àrea del dolor, descansar el màxim possible durant una setmana i usar calçat amb bon suport del pont del peu i amortiment.

Per tal de prevenir la fascitis plantar feu sovint estiraments de l'avantpeu i dels bessons (gastrocnemi), utilitzar més d'un tipus de calçat esportiu i, si se sap que es tenen problemes amb la xafada, usar plantilles correctores. Si aquests remeis no funcionen, o bé en paral·lel, acudiu al vostre fisioterapeuta professional.

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fascia_plantar.jpg


FISIOTERÀPIA CARLOS CID
C/ de Alcanyís s/n (estadi municipal de Tortosa)
Mòbil: 647 95 66 84

facebook/Fisioterapia-Carlos-Cid

Fascitis plantar: una de les lesions més comuns entre els corredors | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...