Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Falset inaugura el Castell de Falset - Museu Comarcal

El nou espai museístic proposa la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva

Etiquetes   turisme, falset, priorat

Publicat el12/9/2018

Falset inaugura el Castell de Falset - Museu Comarcal | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Castell de Falset-Museu Comarcal es va inaugurar aquest passat dissabte


Falset va inaugurar aquest passat dissabte el Castell de Falset - Museu Comarcal, un nou espai museístic que proposa la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el secretari d'Habitat Urbà i Territori, Agustí Serra; el president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté; l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, i el president del Centre d'Estudis Falsetans, Anton Vidal.

Les sales expositives, corresponents a la primera fase del projecte museístic i que s'inauguren aquest mes de setembre, estan dedicades a la mort a prehistòria; el plom i el comerç marítim en temps dels ibers i els romans; el naixement de Falset i l'edat mitjana, i els temps de guerra en època moderna. A banda, amb motiu de la inauguració de l'espai es pot veure una exposició temporal que repassa la història del Museu, des dels seus orígens, amb figures com Salvador Estrem i Fa, i fins al nou Castell de Falset - Museu Comarcal.

Amb l'obertura d'aquest espai museístic es dóna solució a una assignatura pendent del municipi de Falset, que no compta amb un museu patrimonial de caràcter local i comarcal des de l'any 1990, quan l'antic museu va tancar al públic, tot i que fins al 2003 s'hi van fer algunes visites escolars a petició de la comunitat educativa.

Ara, el nou Castell de Falset - Museu Comarcal planteja als visitants un viatge des dels orígens al present del territori. L'ambientació de cada una de les sales, els recursos expositius i una acurada selecció de peces provinents del Centre d'Estudis Falsetans contribueixen a ambientar uns espais que pretenen ser viscuts amb tots els sentits.


Una seixantena de persones visita Falset en el marc de la campanya Barris Antics

El mateix dissabte, coincidint amb la inauguració del nou equipament museístic, es va rebre als guanyadors de la campanya comercial Barris Antics. Molt per oferir, molt per descobrir, que s'ha dut a terme a una trentena de poblacions catalanes.

Una seixantena de persones van poder gaudir d'una intensa jornada a la capital del Priorat. Durant el matí van poder visitar, entre altres, el celler modernista de Falset, on van fer un tast del seu famós vermut, i el campanar, una visita que es va arrodonir amb un tast de vins a càrrec del Celler Pascona. En aquest sentit, la visita i tast al campanar de Falset, la primera d'aquestes característiques que es feia, és una activitat que l'Ajuntament vol promoure a partir dels pòxims mesos.

A la tarda, el grup va poder visitar el Castell de Falset-Museu Comarcal. La resta de la jornada, de lliure disposició, va ser aprofitada en molts casos per gaudir de les Festes de Santa Càndia, en honor a la patrona de Falset, que se celebraven durant el cap de setmana.


Foto: Ajuntament de FalsetUlldecona, un passeig per la història