suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Falset dóna suport a la defensa del riu Siurana

La sala d’actes de l’Ajuntament es va omplir aquest dimecres en la xerrada informativa sobre l’estat crític del riu Siurana i la gestió dels recursos hídrics

Publicat el27/7/2017

Falset dóna suport a la defensa del riu Siurana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Embassament de Siurana


La sala d'actes de l'Ajuntament de Falset es va quedar ahir petita aquest dimecres 26 de juliol amb motiu de la xerrada informativa sobre l'estat crític del riu Siurana i la gestió que es du a terme del pantà de Siurana. En la presentació de la xerrada –a càrrec de la Plataforma pel riu Siurana–, l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, va reiterar el compromís de l'Ajuntament en la lluita per mirar de “capgirar la política hídrica de la comarca, que tolera que un 95% de les aigües del riu Siurana es transvasi cap a l'embassament de Riudecanyes mentre que a la comarca del Priorat, que coincideix amb la conca natural del riu, hi hagi pobles que passem set”.

L'acte s'emmarca en el calendari de xerrades que la Plataforma pel Riu Siurana ha organitzat per a aquest estiu i que miren de sensibilitzar els prioratins sobre la gestió injusta i poc transparent que es fa de l'aigua del pantà de Siurana. Aquest cicle de xerrades informatives coincideix en el temps amb l'aprovació per part del Consell d'alcaldes i el Consell Comarcal del Priorat d'una moció que reclama un canvi de rumb en la política i la gestió dels recursos hídrics a la comarca.

En l'acte d'ahir, Jaume Domènech, va insistir que “tots els municipis del Priorat hem de ser conscients que aquest no és un problema exclusiu d'un poble o d'un altre, sinó que és un problema de tots els municipis i de tots els seus habitants”. En opinió de Domènech, “és inexplicable que els pobles de la conca del riu Siurana patim set i veiem com els aqüífers se'ns assequen, mentre que l'aigua se'n va cap a una altra conca que, en aquests moments, té al seu abast altres fonts de subministrament”.