butlletí EbreActiu

CAT | ES


L'exposició Terra d'Ibers exhibirà la col·lecció de fons arqueològics del Museu de Benicarló (Mucbe)

La mostra, que s’ubicarà en les sales 9 i 10 del primer pis del Mucbe, exhibirà la col·lecció permanent dels fons arqueològics del museu i millorarà notablement els continguts expositius que es mostraven fins ara

Etiquetes   vida activa, patrimoni, benicarlo, baix maestrat

Publicat el28/7/2020

L’exposició Terra d’Ibers exhibirà la col·lecció de fons arqueològics del Museu de Benicarló (Mucbe) | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’Ajuntament de Benicarló ha adjudicat a l'empresa Art i Clar, per un import de 47.468,42 euros (IVA inclòs), la producció i instal·lació de l'exposició permanent d'arqueologia «Terra d'Ibers», un dels projectes que es troba cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

La mostra, que s'ubicarà en les sales 9 i 10 del primer pis del Mucbe, exhibirà la col·lecció permanent dels fons arqueològics del museu i millorarà notablement els continguts expositius que es mostraven fins ara. D'una banda, s'ampliaran i s'adaptaran els continguts a objectius més pedagògics i, d'altra banda, millorarà la circulació dels visitants i el recorregut de l'exposició, afavorint d'aquesta manera un circuit adaptat per a tot tipus de públics. A més, millorarà l'accessibilitat dels objectes exposats i la il·luminació de les peces.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, s'ha mostrat satisfet per l'adjudicació de l'una exposició «que posarà en valor —ha dit— tot el nostre patrimoni arqueològic que fins ara no havíem pogut mostrar en condicions per falta d'un projecte potent». Manchón també ha recordat que «el fet que el Mucbe ja siga oficialment un museu reconegut, ens permetrà guardar i conservar totes les peces i, ara, amb aquest projecte, a més podrem exposar-les amb tot el seu esplendor».

«A més —ha remarcat el regidor—, aquesta exposició, que serà eminentment didàctica, complirà un dels nostres principals objectius, que és transmetre la cultura i els valors a tot tipus de públics, especialment als nostres joves».

A partir de la formalització del contracte, els treballs tindran un termini d'execució de dos mesos.


Per: Redacció

comparteix-ho