Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/3/2021#) AND (caducitat>=#12/3/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'exposició Oliveres mil·lenàries Territori Sénia es trasllada a Reus

La mostra es podrà visitar al Palau Bofarull de la capital del Baix Camp fins el 31 de gener

Etiquetes   natura entorn, oliveres millenaries, territori senia

Publicat el7/1/2020

L’exposició Oliveres mil·lenàries Territori Sénia es trasllada a Reus | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Aquest dimecres 8 de gener, el Palau Bofarull de Reus inaugura l'exposició Oliveres mil·lenàries Territori Sénia. Una mostra que recull fotografies dels millors exemplars d'oliveres monumentals localitzats en aquesta zona.

El Territori Sénia, amb 15 municipis valencians, 6 de catalans i 3 d'aragonesos, aplega 5.207 exemplars d'oliveres mil·lenàries, una xifra que converteix aquest territori en la zona de major concentració d'oliveres mil·lenàries. Per a ser considerades com a tals, les oliveres han de tenir un perímetre superior als 3'5 metres i el tronc a 1'3 metres del terra.

La Mancomunitat Taula del Sénia aplega 27 municipis de Castelló, Terol i Tarragona i l'Associació Territori Sénia està formada en un 50% per la Mancomunitat i la resta per representants dels sectors econòmics i socials de la zona. Les dos organitzacions col·laboren en la promoció del territori i la difusió i conservació de les seves oliveres monumentals. La Diputació de Tarragona, juntament amb les Diputacions de Castelló i Terol, donen suport a les diferents activitats i accions per donar a conèixer el patrimoni mil·lenari d'aquesta zona del riu Sénia: les oliveres mil·lenàries.

L'exposició Oliveres mil·lenàries Territori Sénia es podrà visitar al Palau Bofarull de Reus (carrer Llovera, 15) fins el 31 de gener de 2020 en horari de dimarts a divendres d'11 a 13 h i de 17 a 20 h.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament de Traiguera