butlletí EbreActiu

CAT | ES


Expoart Gyotaku, peixos de les Cases d’Alcanar deixen empremta

La canareva Delia Beltrán exposa la seva obra realitzada amb la tècnica gyotaku, utilitzada pels pescadors japonesos per testimoniar les captures de peix

Etiquetes   vida activa, exposicions, turisme cultural, cases alcanar, alcanar, terres ebre

Publicat el19/8/2020

Expoart Gyotaku, peixos de les Cases d’Alcanar deixen empremta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Fins el 31 d'agost, les Cases d'Alcanar acullen l'exposició EXPOART GYOTAKU "els peixos de les Cases d’Alcanar deixen empremta", una exposició de la canareva Dèlia Beltrán. El gyotaku és un tipus d’art japonès que consisteix a reproduir les empremtes d’un peix sobre diferents suports com paper o tela mitjançant la fricció. La tècnica data de mitjans del segle XIX. En aquest cas s’incorporen els ulls amb oli i algun element de suport com és una paraula que expressa una emoció positiva amb el propi llenguatge de l’artista.  

Es tracta d’una tècnica utilitzada pels pescadors japonesos per testimoniar les seves captures. A part de la impressió de la captura de vegades afegien un petit poema d’agraïment. És, per tant, una forma d’agraïment del pescador a la mar en reconeixement a la generositat dels oceans i alhora una expressió de la satisfacció i l’orgull de la captura.  

L'exposició està instal·lada en diferents espais de les Cases: la Confraria de Pescadors (agrobotiga), Lo Xaloquet, Magda espai gastronòmic, Peixos i marisc Raul i Sal de Sol.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho