suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Èxit de participació a la primera jornada La Mar de Vinaròs

Al voltant de 220 persones es van donar cita en la llotja de peix de Vinaròs, per a conéixer de primera mà aquest projecte de turisme pesquer

Etiquetes   turisme, turisme gastronomic, vinaros, baix maestrat

Publicat el28/6/2019

Èxit de participació a la primera jornada La Mar de Vinaròs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Dissabte passat 22 de juny es va dur a terme “La Mar de Vinaròs”, la primera jornada de portes obertes on es van donar a conéixer les diferents activitats de turisme pesquer que des d’aquest pròxim mes ja oferirà la localitat. L’acte va comptar amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Al voltant de 220 persones es van donar cita en la llotja de peix de Vinaròs, per a conéixer de primera mà el nou projecte de turisme pesquer que estan duent a terme la Confraria de Pescadors, l’Ajuntament i l’empresa social Trip&Feel.

A les 10:45h va donar començament la jornada amb la intervenció de Marc Albella (regidor de Promoció de la Ciutat, Interés Turístic i Festes de Vinaròs) qui va recalcar la importància que té aquest projecte dins del pla estratègic de turisme de Vinaròs, així com d’oferir un turisme experiencial i sostenible fent protagonista al sector primari.

Per part seua, el secretari de la Confraria de Pescadors de Vinaròs, Jaime Federico Zaragoza va transmetre la bona rebuda d’aquest projecte per part de tots els membres de la Confraria. I va explicar que a través d’aquesta iniciativa, la Confraria podrà obrir les seues portes a tota la ciutadania perquè es conega de primera mà l’activitat professional que té el port pesquer .

Finalment, Paco Gracia (gerent de l’empresa social Trip&Feel), va agrair la bona disposició de totes les parts per facilitar i impulsar el projecte en el municipi. Gracia, va destacar la importància que té la cooperació i la co-creació del sector públic i privat, per a fer que aquestes iniciatives de turisme pesquer siguen sostenibles en el temps.

A partir de les 11:15h es van iniciar totes les activitats obertes al public que es van preparar per a la jornada, tant dins com fora del recinte de la llotja. Dins de la llotja es van dur a terme diferents tallers mariners i de divulgació sobre la protecció dels recursos naturals marins. Els més xicotets van poder participar en tallers d’estampació d’espècies marineres “Gyotaku” i en tallers sobre biodiversitat marina i pesca sostenible oferides per les xiques del “Projecte Belharra”.

Els assistents també van poder gaudir de visites guiades al port i a les embarcacions pesqueres adaptades per a l’activitat de pesca-turisme. Com a part final d’aquestes visites, es du a terme una subhasta simulada a l’interior de la llotja, on els participants van poder participar activament en el procés de compra del peix

El final de la jornada va vindre marcat per una deliciosa degustació marinera duta a terme pels mateixos pescadors de Vinaròs. Un total de 200 participants de la jornada van gaudir per sol 2€ d’un plat i una consumició.

La degustació marinera de “Ranxo Mariner”, es va compondre d’una gran “Fideuada de Pota” i d’un “All i Pebre” amb creïlles i peix gat. Tot elaborat amb producte fresc i de proximitat, directament del vaixell a la taula.


Ja pots reservar la teua experiència de turisme pesquer al port de Vinaròs

Des de la Regidoria de Turisme de Vinaròs s’organitzaran aquest estiu activitats de turisme pesquer. Des de la visita guiada a la llotja i subhasta de peix fresc, fins a excursions de pesca tradicional amb pescadors de la mà de l’empresa Trip&Feel.Restaurant L’Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica


Foto: Trip&Feel