Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Eufònic estendrà els tentacles de la seva desena edició cap a espais naturals i museístics d’Amposta i Tortosa

A més, en col·laboració amb Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre d’Amposta, el festival mostrarà una selecció d’alguns dels 25 projectes resultants de les nou edicions de residències artístiques a través d’un recorregut per l’espai natural dels Ullals de Baltasar

Etiquetes   vida activa, cultura, tortosa, amposta, sant carles de la rapita, delta ebre

Publicat el18/6/2021

Eufònic estendrà els tentacles de la seva desena edició cap a espais naturals i museístics d’Amposta i Tortosa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, celebra aquest 2021 el seu desè aniversari. Ho farà, del 20 al 29 d’agost pròxims, amb un programa que tindrà lloc, com ja és habitual, en diferents punts del delta de l’Ebre però que també vol estendre els seus tentacles cap a diversos espais naturals i museístics d’Amposta i Tortosa. Precisament, una de les principals novetats serà la celebració a Tortosa de les activitats d’Eufònic Pro, les jornades professionals del certamen, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta la ciutat. Dins del cartell, destaca la primera actuació a l’Estat espanyol del duet anglès de dub ambient techno Space Afrika.

Sant Carles de la Ràpita continuarà sent el nucli principal del festival, que desplegarà el gruix de la programació durant el darrer cap de setmana d'agost. Prèviament, a partir del 20 d’agost, hi haurà altres localitats ebrenques on s’han programat activitats. L’organització vol seguir apostant pel risc, l’experimentació i el diàleg entre disciplines i entre els noms ja confirmats de l'edició d'enguany cal destacar la primera actuació a l’estat espanyol de Space Afrika, el duet de Manchester de dub ambient techno que ve a presentar el seu nou àlbum, ’Honest Labour’.

També hi haurà el concert per a quartet de corda, electrònica i imatge digital de Playmodes amb el Quartet Brossa; el directe de dani, promesa del pop estatal; la relectura del cançoner tradicional religiós d’Acte de Fe, del tortosí Martorell amb Grandia i Vilajuana; l’estrena del nou espectacle del pianista Carles Viarnès amb la ballarina Glòria Ros; la rítmica urbana ’queer’ de Las Bajas Pasiones; i l’actuació de la poeta i compositora Violeta Tello Grau, un dels nous noms més brillants de l'escena catalana.

En l’àmbit de les instal·lacions i exposicions, es podrà veure una nova versió de ’Poètica de l’espai algorítmic’ del japonès Tomonaga Tokuyama que s’instal·larà al Centre d'Art Lo Pati; o la primera exposició de Laura Llaneli i Oscar de la Fuente al Museu de Tortosa després d'haver participat en diversos projectes del festival els darrers anys.


Eufònic Pro, a la Capitalitat de la Cultura Catalana

D’altra banda, Eufònic Pro arribarà els dies 26 i 27 d’agost i formarà part dels actes de celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021. Tindrà lloc a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, entre d’altres punts de la ciutat, on programadors, comissàries i agents culturals nacionals i internacionals amb creadors i artistes catalans i catalanes que treballen l’art digital i performatiu tindran un punt de trobada.

A més, amb motiu del desè aniversari i en col·laboració amb Lo Pati - Centre d'Art Terres de l'Ebre d’Amposta, Eufònic 2021 mostrarà una selecció d’alguns dels 25 projectes resultants de les nou edicions de residències artístiques a través d’un recorregut per l'espai natural dels Ullals de Baltasar. En la convocatòria d’aquest any s’han seleccionat els projectes d’ investigació del poeta Gerard Altaió i el micropaisatgisme de Marzia Matarese i Puntalaberinto (Patricia Usero), Arquea Colectivo.


Per: ACN