Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Eufònic 2020 manté les seves dates i se celebrarà del 27 al 30 d’agost a les Terres de l’Ebre

El festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre continua apostant pel risc, l’experimentació, el diàleg entre disciplines i l’entorn natural del delta de l’Ebre

Etiquetes   vida activa, cultura, terres ebre

Publicat el19/6/2020

Eufònic 2020 manté les seves dates i se celebrarà del 27 al 30 d’agost a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Desapareix l'espai i la programació nocturna del Pavelló Firal, però s'incorporaran nous espais tant naturals com urbans


Eufònic 2020 manté les seves dates i se celebrarà del 27 al 30 d’agost a les Terres de l’Ebre, adaptant-se a la nova realitat i futures limitacions i consolidant algunes de les línies de treball del festival per extreure tot allò positiu del canvi de paradigma ineludible que ha suposat la pandèmia mundial.

El festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre continua apostant pel risc, l’experimentació, el diàleg entre disciplines i l’entorn natural del delta de l’Ebre. Si Eufònic sempre s’ha caracteritzat per la seva forma mutant, tant pel que fa als continguts com als espais, aquesta nova realitat ens ha portat a replantejar inèrcies, a ressituar la mirada i a reavaluar les línies programàtiques del festival, però sense oblidar el factor sorpresa i la reinvenció constants que creiem que en aquesta edició es mostrarà de manera exemplar.

Amb la complicitat de les institucions, col·laboradors i ajuntaments implicats, pensem que Eufònic 2020 serà un revulsiu i un catalitzador per tornar a fer comunitat i retrobar-nos al voltant de les arts i la cultura.

Així, més que mai, Eufònic serà un festival compromès amb el nostre entorn i la perifèria, potenciant les propostes de petit format i posant en valor la presència d'artistes de proximitat, amplificant les propostes artístiques i instal·latives i incorporant teleaccions en espais secrets i recòndits als quals l’audiència no hi pot accedir, en un marc d’activitats més sostenibles i respectuoses, on la música es gaudirà a l'aire lliure i les arts digital-performatives contaminaran les diverses línies de programació. Per qüestions evidents desapareix l'espai i la programació nocturna del Pavelló Firal, però s'incorporaran nous espais tant naturals com urbans.

Igualment el vessant professional s’ampliarà en un Eufònic Pro renovat i més inclusiu, que combinarà plànols de temps flexibles que potencien la connexió i l’intercanvi de coneixement amb més de 30 professionals, gestors culturals internacionals i artistes catalans, en un format híbrid d'activitats presencials i semipresencials.

Celebrem, com sempre, el final de l'estiu amb música, art i explosions de creativitat. La programació d'Eufònic 2020 portarà a les Terres de l'Ebre prop de 40 artistes, dels quals n'avancem els primers noms: Aurora Bauzà i Pere Jou, Enric Casasses, don Simón i Telefunken, Magalí Sare i Manel Fortià, Tarta Relena, Zoon Van Snook, Cabosanroque i Trap Kids.

I els artistes seleccionats en les residències artístiques convocades conjuntament amb el Centre d'Art Lo Pati d’aquest any, David Aguilar i Ànder Fernández, Elsa Aparicio i Nuno Vicente.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho