suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Les estacions de la Via Verda d'Horta i Arnes es rehabilitaran per acollir allotjaments i equipaments turístics

Horta de Sant Joan té dues antigues estacions de tren en desús que pertanyien a la línia Tortosa-Pobla d’Híjar: la d’Horta de Sant Joan i la d’Arnes-Lledó

Etiquetes   turisme, turisme rural, cicloturisme, horta de sant joan, arnes, lledo, via verda, terra alta,

Publicat el7/4/2022

Les estacions de la Via Verda d’Horta i Arnes es rehabilitaran per acollir allotjaments i equipaments turístics | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Antiga estació d'Arnes-Lledó, al terme municipal d'Horta de Sant Joan


La Comissió territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha aprovat la modificació del planejament d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) que permetrà rehabilitar les antigues estacions ferroviàries de la Via Verda, la d'Horta i la d'Arnes-Lledó –les dues al terme municipal hortolà- perquè acullin equipaments, establiments o allotjaments turístics. Ara estan llogades a Adif però el consistori les vol comprar.

Horta de Sant Joan té dues antigues estacions de tren en desús que pertanyien a la línia Tortosa-Pobla d'Híjar: la d'Horta de Sant Joan i la d'Arnes-Lledó. Des de l'any 2010, l'Ajuntament i ADIF tenen un contracte de lloguer de les dues estacions, però ara el consistori vol comprar-les per reconvertir-les en equipaments vinculats a la Via Verda. Per fer-ho possible, primer calia modificar el planejament del municipi –les normes subsidiàries- i Urbanisme ha aprovat el canvi d'ús ferroviari pel turístic.

Així, els edificis que estan molt deteriorats, es rehabilitaran, respectant els trets més característics de la infraestructura ferroviària, però també es podran ampliar o habilitar construccions auxiliars. L'objectiu és que acullin allotjaments familiars vinculats a l'activitat turística i allotjaments hotelers i de turisme rural, equipaments, activitats d'educació en el lleure i artesanals o artístiques, així com de restauració. Es preveu també una reserva d'espai per a aparcament.


Per: ACN

Foto: EbreActiu