butlletí EbreActiu

CAT | ES


Els esports més estranys i desconeguts dels World Sports Games Tortosa 2019

Del 2 al 7 de juliol els jocs populars mundials acolliran més de 3.000 esportistes

Etiquetes   esports, World Sports Games Tortosa 2019, terres ebre

Publicat el20/6/2019

Els esports més estranys i desconeguts dels World Sports Games Tortosa 2019 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La gimnàstica en barra, el fistball, el mamanet i el wheel gymnastics són les disciplines més desconegudes que formaran part dels jocs populars mundials que es celebraran del 2 al 7 de juliol arreu de les Terres de l'Ebre i on hi participaran més de 3000 esportistes.

Més enllà dels esports clàssics que es podran veure en aquests jocs populars com són el futbol, la natació, l'atletisme i molts més... n'hi ha d'altres que ens resulten més desconeguts o almenys no hi ha tanta tradició de practicar-lo al nostre país.

Aquest és el cas del pole dance o gimnàstica en barra, el fistball o joc de la pilota, el mamanet i el wheel gymnastics també coneguts com la gimnàstica en roda. El pole dance que es farà a Deltebre, és un esport que es practica amb una barra metàl·lica vertical i on l'atleta ha de realitzar una sèrie de moviments coreogràfics corporals al ritme de la música. En canvi, el fistball que tindrà lloc a Roquetes és també conegut com el germà petit del voleibol té el seu origen a l'Antiga Roma i s'hi juga en un camp molt més gran que el del voleibol normal. Hi juguen 5 jugadors i cada equip disposa de tres tocs per jugada. El punt acaba quan la pilota bota fora del camp o quan fa més de dos bots dins el camp de joc. La pilota també pot fer un bot al terra entre els diferents tocs dels jugadors.

D'altra banda, trobem el mamanet que es veurà a La Ràpita que també és una versió del voleibol i s'ha convertit en tot un esport exemple a Israel. Creat per mares i dones mentre esperaven per recollir els seus fills a les escoles. És un joc molt més senzill, amb menys regles i més fàcil de jugar que necessita el mateix camp i material que el voleibol indoor.

I finalment, el Wheel gymnastics o gimnàstica en roda que és un dels esports més espectaculars que es podran veure en aquests jocs populars i que es farà a l'Ampolla. Consisteix en realitzar diferents moviments dins una roda metàl·lica gegant i on es puntua la part tècnica i artística de cada execució.suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu


Foto: CSIT.tv

comparteix-ho