suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


L'espai cultural Deltaic acull les projeccions pre-festival del Terres Festival 2022

Els documentals L’ànima d’un ciclista, del portuguès Nuno Tavares i Kayak no limits. Menorca a les fosques, de Joan Carles Moreno es projectaran els dijous 11 i 18 d’agost, respectivament

Etiquetes   vida activa, festival, deltebre, turisme cultural, cultura, delta ebre, cinema documental

Publicat el8/8/2022

L’espai cultural Deltaic acull les projeccions pre-festival del Terres Festival 2022 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... P


L'espai cultural Deltaic (avinguda Generalitat, 75 de Deltebre) acull aquest mes d'agost les projeccions pre-festival del Terres Festival, el certàmen de cinema de turisme que explora les tendències més innovadores en la representació audiovisual de l'experiència del viatge.

El dijous 11 d'agost a les 20 h es projectarà el documental “L'ànima d'un ciclista”, del portuguès Nuno Tavares. A través d'un grup de ciclistes “clàssics” i el seu interès comú per la bicicleta clàssica, descobrirem valors que s'estan perdent en la nostra societat moderna, com la importància de l'amistat, l'ecologia, la valoració de l'antic, el minimalisme i altres premisses importants. per aconseguir una vida més feliç, senzilla i plena amb allò que realment importa. Com a la vida, en aquest documental, les bicicletes ens transporten en la nostra descoberta, en la nostra reflexió. Documental guanyador en la categoria Transports & Eco-mobilitat del Terres Festival 2021.

El dijous 18 d'agost a les 20 h es projectarà el documental “Kayak no limits. Menorca a les fosques”, de Joan Carles Moreno. Aquesta és una història d'una gesta mai feta. Isaac Padrós, un jove gironí amb discapacitat visual i discapacitat física, parteix per donar la volta a l'illa de Menorca en caiac individual, guiat per la veu del seu amic Rai Puig. El 22 de setembre de 2019 surten del port de Ciutadella i salpen cap al sud remant pel litoral en sentit contrari a les agulles del rellotge. La missió s'acompleix el 4 d'octubre de 2019, quan arriben al punt de partida.

Un viatge de nou etapes amb llargs dies de sessions de rem de 7-9 hores. Un mar de contingències i una història plena d'aventures i il·lusió. Una muntanya russa d'emocions. Alguns moments profundament emocionals tenen lloc, altres són més dramàtics provocats per l'esgotament físic i mental. La pel·lícula ens posa a la pell dels dos protagonistes, i ens mostra per què Menorca és una reserva natural. Ens convida a admirar les aigües cristal•lines, el fons marí de sorra fina, blanca i típica de Menorca; paisatges que l'Isaac no ha vist, però ha olorat i sentit: “No he vist l'illa, però ho he viscut”, afirma. De fet, durant aquest viatge, els sentits de l'oïda i l'olfacte es converteixen en el seu GPS. Un repte que reivindica les capacitats de les persones per sobre de les limitacions. Una història commovedora i que fa pensar. Documental guanyador en la categoria Millor llargmetratge del Terres Festival 2021.

La sisena edició del Terres Festival se celebrarà del 2 al 10 de setembre de 2022 a Tortosa.

Amb la col·laboració amb el festival, l'espai cultural Deltaic continua apostant i donant suport a les iniciatives culturals del territori.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho