Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Escaladei acollirà el simposi internacional «Paisatge, agricultura i dona»

Serà els dies 9 i 10 de maig i l’objectiu és crear lligams i col·laboracions entre paisatges, iniciatives i projectes que treballen pel reconeixement de models agrícoles que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s’adeqüen a la idiosincràsia dels territoris

Etiquetes   entorn, priorat

Publicat el29/4/2019

Escaladei acollirà el simposi internacional «Paisatge, agricultura i dona» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Cartoixa d'Escaladei (Priorat) acollirà els dies 9 i 10 de maig el simposi internacional «Paisatge, agricultura i dona» (PAD-2019), amb participants d'arreu del món. Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat i organitzat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya arrencarà a les 9 del matí del dijous 9 de maig i comptarà amb la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, qui serà l'encarregada d'inaugurar el congrès.

El Simposi pretén crear lligams i col·laboracions entre paisatges, iniciatives i projectes que treballen pel reconeixement de models agrícoles que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s'adeqüen a la idiosincràsia dels territoris, són respectuosos amb els seus valors i procuren una vida digna a les persones que els habiten i els construeixen dia a dia.

El PAD-2019 està estructurat en quatre blocs: valors, model, governança i paisatge cultural agrícola del Priorat i s'adreça a un públic molt ampli i divers: habitants del Priorat, de la resta de Catalunya i de l'Estat espanyol, de la Mediterrània i de la resta del món, relacionats amb l'agricultura. Des de pagesos fins a especialistes en els eixos temàtics que el congrés planteja, com també les institucions i les administracions nacionals i internacionals responsables de les polítiques sectorials en aquests àmbits.


El paisatge amfitrió: el Priorat

L'agricultura al Priorat ha configurat el seu paisatge a partir d'una terra amb una forta personalitat. El mosaic que el forma i li dona identitat es replica de tal manera i amb tanta força que, posteriorment, es reflecteix en la riquesa del seu patrimoni agrícola i del seu patrimoni cultural material i immaterial. En un espai ben delimitat i reduït conviuen expressions prou diverses que constitueixen un tot, fet de retalls i bocins, de trossos, que de manera conjunta i solidària componen el paisatge cultural agrícola de policultiu i de mosaic mediterrani. Aquest paisatge reflecteix un model determinat en el qual la dimensió humana de l'activitat agrària s'harmonitza amb aquest mosaic de petites peces. En aquest sentit, el paisatge agrícola del Priorat pot aportar un gra d’arena en els sistemes agrícoles del món i en la posada en valor d'aquest model.

El PAD-2019 compta amb el suport del Consell Comarcal del Priorat, l'Associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat.

Per a participar al simposi és imprescindible la inscripció prèvia. Programa i inscripcions: http://pad.catpaisatge.net/suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu