Tirolina Fuentespalda, la tirolina doble més llarga d´Europa

CAT | ES


Es reuneix la Mesa Territorial d'Adaptació al Canvi Climàtic de les Terres de l'Ebre

El motiu de la trobada ha estat el de validar les accions del projecte Life Clinomics

Etiquetes   Natura patrimoni, terres ebre reserva bioesfera

Publicat el25/1/2018

Es reuneix la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Un dels efectes del canvi climàtic és la floració anticipada d’arbres, com els ametllers


Aquest passat dimarts 23 de gener, a la Universitat Rovira i Virgili al Campus Terres de l'Ebre, ha tingut lloc una trobada de la Mesa Territorial d'Adaptació al Canvi Climàtic a les Terres de l'Ebre (en endavant MeTACC), en el marc del Projecte Life Clinomics.

L'objectiu de la sessió de treball d'aquest dimarts ha estat la de validar totes les accions que s'han recollit i debatut en fases anteriors del procés participatiu del projecte, després que hagin estat també analitzades a nivell tècnic per tal de constatar la seva viabilitat. Aquest treball de validació finalitzarà el proper dimarts 30 amb una altra reunió de la MeTACC. Posteriorment, aquestes accions seran recollides en el Pla d'Acció que serà redactat per geògrafs de la URV.

L'objectiu del Life Clinomics és augmentar la resiliència de les entitats locals mediterrànies a través de la intervenció en tres territoris: el Montseny, la comarca de l'Alt Penedès i les Terres de l'Ebre; i al voltant d'activitats econòmiques significatives: el turisme, agricultura, pesca i explotacions forestals. El projecte compta amb una primera fase de diagnosi, on s'estudien els efectes del canvi climàtic en el territori, impactes i vulnerabilitat. Tot seguit, mitjançant els òrgans de la MeTACC i les Meses Sectorials d'Agricultura, Pesca, Turisme i Social, s'elaborarà una estratègia i plans d'acció per a l'adaptació al Canvi Climàtic i s'escolliran dos accions il·lustratives per territori per ser implementades, és a dir, un total de 6 en el conjunt dels tres territoris. Tot plegat s'acompanyarà de les accions necessàries per comunicar i difondre el projecte a la societat.

El projecte està impulsat per l'ens gestor de la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre, el COPATE, i és liderat per la Diputació de Barcelona ja que també en forma part la Reserva de la Biosfera del Montseny, juntament amb els socis: l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, la Cambra de Comerç de Barcelona, UGT, Comissions Obreres de Catalunya i Unió de Pagesos.

El procés participatiu del Life Clinomics a Terres de l'Ebre ha estat dirigit per l'empresa d'estudis sociològics i de mercat Ceres, qui ha exposat les diferents fases del procés i ha remarcat que per tal de donar viabilitat al procés d'adaptació al canvi climàtic cal que les propostes sorgeixin des de dins, que la societat i els agents implicats siguin qui les dibuixin.


Es reuneix la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Partipants a la reunió de la MeTACC