Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Es presenta la primera edició de la cursa cicloturística Garnatxa Gravel & BTT Ride

S’ha presentat avui a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta i se celebrarà el 18 de junt recorrent sis dels dotze pobles de la comarca

Etiquetes   activitats outdoor, cicloturisme, btt, terra alta, activitats, via verda,

Publicat el24/3/2022

Es presenta la primera edició de la cursa cicloturística Garnatxa Gravel & BTT Ride | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La presentació de la cursa s’ha fet avui al Consell Comarcal de la Terra alta


El Consell Comarcal de la Terra Alta ha acollit avui la presentació de la cursa ciclista Garnatxa Gravel & BTT Ride que el club ciclista Garnatxa Bikers organitza el proper 18 de juny a la comarca.

La cursa ciclista obre la seva participació als majors de setze anys i recorrerà sis dels dotze municipis de la Terra Alta en una jornada en què es preveu una gran assistència de participants i de públic. “Agraïm la tasca que fan les associacions esportives de la Terra Alta pel que fa a l'organització de curses com aquesta que presentem avui ja que, a més d'implicar moltes hores de feina i un gran número de voluntaris, serveixen per activar el sector serveis de la comarca i proporcionen oportunitats a les empreses turístiques del territori”, ha assenyalat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Sanromà ha explicat que una part de la cursa recorrerà un tram de la Via Verda de la Terra Alta, des de l'estació de Bot fins a l'entrada del balneari de la Fontcalda, i ha avançat que, per aquest motiu, durant la jornada hi haurà talls intermitents a la Via Verda, que estaran degudament controlats i senyalitzats. “La cursa es convertirà aquell dia en un atractiu més de la mateixa Via Verda, ja que els usuaris podran gaudir també del pas d'una cursa cicloturística de l'envergadura de la Garnatxa Gravel & BTT Ride”, ha apuntat la presidenta de l'ens comarcal.

La celebració d'aquesta cursa dona continuïtat a la iniciada el 2019 però de la qual se'n van haver d'anul·lar les posteriors edicions a causa de la pandèmia. “La recuperem amb la mateixa il·lusió i força amb què la vam engegar. Enguany, l'hem volgut enfocar a les bicicletes tipus Gravel, que tenen la mateixa estètica que les de carretera però que també estan adaptades per poder circular per camins. Les BTT, però, també hi tenen cabuda. Per aquest motiu, hi haurà sortides diferenciades d'acord amb les característiques de les bicicletes. D'aquesta manera, no s'afectarà les posteriors classificacions dels participants”, ha explicat Jaume Carles, president del club ciclista Garnatxa Bikers.

Els participants a la cursa ciclista Garnatxa Gravel & BTT Ride podran escollir entre dos recorreguts: un de 100 quilòmetres, que comptarà amb uns 1.500 metres de desnivell i que sortirà de Corbera d'Ebre, i un altre més assequible, de 50 quilòmetres. En tots dos casos, hi haurà diferents serveis d'avituallament al llarg de cada recorregut. “Tot i que és una prova cronometrada, esperem que el gruix de la participació sigui de marxa cicloturística i que vingui gent amb ganes de passar-s'ho bé i gaudir de l'entorn, ja que al juny ja podrem gaudir de paisatges amb la vinya verda”, explica Carles. En finalitzar la cursa, tots els participants gaudiran d'un dinar.

Les inscripcions a la cursa ja estan obertes a la pàgina web de Garnatxa Bikers. Es tancaran el proper 16 de juny. El club ciclista destinarà un euro de cada inscripció a la cursa a la fundació solidària La Nineta dels Ulls.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho