XI Jornades Gastonòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Del 9 de febrer al 10 de març

CAT | ES


Es presenta «Rutes Artesanes de Catalunya», 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana

La Ruta 6 descobreix el barri terrissaire de Miravet; les palmeres autòctones de Terres de l’Ebre i la Pauma de Mas de Barberans, el poble terrisser de La Galera, els artesans de la fusta de la Sènia; i a La Ràpita els artesans de les arts de la pesca i les barraques tradicionals

Etiquetes   artesania, terres ebre, catalunya, rutes, mas de barberans, la rapita, miravet, la senia, la galera

Publicat el7/7/2022

Es presenta «Rutes Artesanes de Catalunya», 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Artesana de la pauma del Mas de Barberans treballant en una estora


Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, impulsa el projecte les “Rutes Artesanes de Catalunya”, 8 itineraris per descobrir el patrimoni i la riquesa artesanal catalana. Aquest és un producte de promoció artesanal, cultural i turística que té per objectiu visualitzar i difondre els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori, i que són propis i exclusius de cadascuna de les zones.

El projecte, que consta d'una guia en format web, un distintiu identificatiu de les Rutes Artesanes, i d'una campanya de difusió, vol ser una plataforma de foment de l'artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial.

Les rutes Artesanes de Catalunya és una iniciativa que s'emmarca en el Pla d'Acció del Comerç, l'Artesania i la Moda 2022-2025 del CCAM, que destinarà enguany 1 milió d'euros a impulsar diferents actuacions amb la finalitat de: incrementar el prestigi i la visibilitat de l'artesania a Catalunya; acompanyar les empreses artesanes, captar el talent i millorar-ne la competitivitat; i projectar internacionalment l'artesania catalana.


La guia digital Rutes Artesanes de Catalunya

Les Rutes Artesanes de Catalunya és una guia digital que es recull en el web www.rutesartesanes.cat i que inclou 8 itineraris que cobreixen les zones geogràfiques de la Catalunya Central, l'Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat, les comarques de Barcelona, les comarques de Girona, les Comarques de Lleida, les comarques de Tarragona, i Terres de l'Ebre.

A través de les 8 rutes, es poden conèixer les 23 Zones d'Oficis Singulars, com ara la sal de Cardona al Bages, la llana de l'ovella xisqueta del Pallars, la punta d'Arenys de Mar al Maresme, la terrissa de Quart al Gironès, el sabó de Montgai a la Noguera, l'alabastre de Sarral a la Conca de Barberà, o l'ofici de la Pauma al Montsià; i els 8 Punts d'Interès Artesanal de Catalunya, com ara la comunitat d'artesans del Poble Espanyol a Barcelona, l'artesania tèxtil a la ciutat de Terrassa, o la forja d'Alpens. Així mateix, recull 18 museus i centres d'interpretació per conèixer els oficis artesans, i 35 tallers on gaudir d'una experiència artesanal.

Els itineraris, que passen per 21 comarques i 39 municipis catalans, integren propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, la naturalesa o el patrimoni històric més representatiu de cadascuna de les zones. 

Es caracteritza per ser una guia viva, una eina que es posa també a l'abast del sector per incorporar anualment nova informació de tallers, espais o punts d'interès artesanal a visitar.

Artesania Catalunya ha dissenyat un distintiu identificatiu de les Rutes, que inclou el QR que enllaça amb el web del projecte i que es facilitarà als diferents espais i punts artesanals que formen part de la guia.


Rutes Artesanes de Catalunya. Descobreix el patrimoni artesà del país

Amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d'Empresa i Treball, Artesania Catalunya del CCAM endega avui la campanya de difusió del projecte “Rutes Artesanes de Catalunya. Descobreix el patrimoni artesà del país”, a traves de les xarxes socials del CCAM i de l'ACT, i amb la distribució en les properes setmanes de 2.000 fullets informatius a les principals oficines de Turisme de Catalunya, i ens els diferents punts d'interès artesanal de les Rutes. D'altra banda, les Rutes s'incorporaran al projecte Grand Tour de Catalunya i al Catalunya Experience de l'ACT.

Per a la campanya de difusió, Artesania Catalunya també ha produït una col·lecció de 8 documentals audiovisuals, un per cadascun dels itineraris, per potenciar la difusió del projecte i que en breu tancarà la seva distribució. Podeu consultar els tràilers dels documentals aquí.


La Ruta 6 Terres de l'Ebre

Aquesta és una etapa que descobreix el barri artesà terrissaire de Miravet; les palmeres autòctones de Terres de l'Ebre i la Pauma de Mas de Barberans, el poble terrisser de La Galera, els artesans de la fusta de la Sènia; i a La Ràpita els artesans de les arts de la pesca i les barraques tradicionals que hi ha el Delta.Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho