XXII Festa de l´Oli de la Fatarella. Del 4 al 5 de desembre 2021

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/4/2021#) AND (caducitat>=#12/4/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Es presenta la Cooperativa de Pescadors Professionals d'Angula de Sant Jaume

La cooperativa es constitueix arran del projecte de comercialització de l’angula pels mateixos pescadors professionals d’angula de Sant Jaume d’Enveja, amb l’objectiu d’assegurar la viabilitat econòmica del sector

Etiquetes   productes km0, sant jaume enveja, delta ebre, terres ebre, angula

Publicat el27/2/2020

Es presenta la Cooperativa de Pescadors Professionals d’Angula de Sant Jaume | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El passat 11 de febrer mes de febrer la Biblioteca Francesc Balagué de Sant Jaume d'Enveja va acollir la 5a Jornada "L'angula, l'excel·lència de Sant Jaume, al mercat", un acte que va servir de presentació de la Cooperativa de Pescadors Professionals d'Angula de Sant Jaume, constituïda fa uns mesos arran de la posada en marxa del Projecte de comercialització d'aquest producte estrella del municipi del Delta. En el mateix acte també es va presentar la nova marca "Angula Sant Jaume d'Enveja, Pesca artesanal Delta de l'Ebre" i el logotip que la representa.

El projecte de comercialització de l'angula es va aprovar l'any passat amb l'objectiu d'assegurar la viabilitat econòmica del sector i millorar les condicions de compravenda d'aquest producte. I és que abans de la constitució de la nova cooperativa, els pescadors professionals d'angula havien de dur les seues captures a la llotja de Deltebre, on se subhastaven. Pràcticament tota l'angula quedava en mans de grans majoristes, que eren els qui acabaven regulant el preu.


Es presenta la Cooperativa de Pescadors Professionals d’Angula de Sant Jaume | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La nova marca


A partir d'ara, la Societat de Pescadors de Sant Jaume tindrà la capacitat de comprar l'angula als pescadors professionals, manipular-la i empaquetar-la. Un tècnic en aqüicultura serà l'encarregat de supervisar tot aquest procés. Finalment, l'angula es comercialitzarà mitjançant un agent comercial, diferenciant el preu de venda a cada tipus de clients: majoristes, restauració i particulars.

Actualment, a Sant Jaume hi ha 131 punts de pesca autoritzats. La temporada 2018-2019 es van capturar un total de 260 quilos, que van suposar una facturació de 67.600 euros. Les dades dels últims anys indiquen un descens de les captures, així la temporada 2015-2016 es van capturar 886 quilos, registrant les pitjors dades la temporada 2017-2018 amb 213 quilos d'angula.

Organitzada per l'Ajuntament de Sant Jaume, juntament amb la Societat de Pescadors, la Jornada "L'angula, l'excel·lència de Sant Jaume, al mercat", va comptar amb la presència del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela i de la directora dels Serveis Territorials de les Terres de l'Ebre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Rosana Fatsini

A la jornada també hi va assistir Juli Carbó, pescador de l'Angula del Ter. Fa cinc anys que Angula del Ter i els Pescadors d'Angula de Sant Jaume d'Enveja comparteixen coneixements i contactes per crear sinèrgies i reactivar l'economia local a través de la pesca artesanal i tradicional, de manera sostenible .


Per: Redacció

Foto: EbreActiu