Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Es presenta a La Sénia el projecte The Trail Zona Els Ports-Tinença

Es tracta d’una eina de dinamització turística queajuda als amants de l’esport a la muntanya a organitzar fàcilment els seus entrenaments, escapades o vacances

Etiquetes   turisme, la senia, montsia, massis del port, tinença benifassa

Publicat el25/9/2018

Es presenta a La Sénia el projecte The Trail Zona Els Ports-Tinença | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La sala d'actes del Centre Marcel·lí Domingo de la Sénia va ser el lloc escollit aquest passat dissabte 22 de setembre per presentar el nou projecte de turisme esportiu i de natura "The Trail Zone Els Ports - Tinença". L'acte va comptar amb la presència del secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, de l'alcalde de la Sénia, Joan Moisés, l'alcalde de la Pobla de Benifassà, David Gil i dels esportistes Ragna Debats, campiona del món de la ISF i de la Sky Running Association 2018, Àngels Centelles, campiona de Catalunya de curses d’Ultraresistència 2017, Jonatan Cuesta, primer classificat a l’Andorra Ultra Trail mític 2018 i Albert Biosca, membre de la Unió Ciclista La Sénia.

Hi van ser presents també el director dels Serveis territorials del DARP a Terres de l’Ebre, Ferran Grau, la representant de l’Esport a Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, el director del Patronat de Turisme de Diputació a TTEE, Albert Folch, i la gerent de la Taula del Sénia, Tere Adell, a més de representants de centres excursionistes i entitats esportives.

The Trail Zone és una eina, gratuïta i disponible en quatre idiomes, que ofereix diferents circuits i rutes trail i btt que es poden fer al territori. A més d’una informació bàsica com la distància i el desnivell, el punt de sortida i arribada i un perfil interactiu del recorregut, ofereix una ressenya desplegable amb les característiques tècniques i els punts d’aigua i fotografies del recorregut per ordre de visualització durant el seguiment de la ruta. La fiabilitat del recorregut està garantida perquè la gravació dels tracks s’ha realitzat sobre el terreny, amb un temps màxim de 3" entre punts.

A més de La Sénia, The Trail Zone compta amb sis zones (Campdevànol, Canyelles, Encamp, Rialp, Vall de Ribes, Ripoll), cadascuna amb una filosofia diferent, però totes amb un objectiu comú: fer conèixer el territori a través de circuits permanents.

La The Trail Zone Els Ports-Tinença inclou 3 circuits trail de curta distància, 4 de mitja distància i 3 de llarga distància, a més de 5 circuits btt i 5 de bicicleta de carretera.