suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Es constitueix el Fòrum de Turisme Sostenible del Priorat

El fòrum s’emmarca en la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana i neix amb la voluntat de ser el marc col·lectiu de debat, participació i coordinació de tots els agents turístics al Priorat

Etiquetes   turisme, gratallops, priorat

Publicat el21/12/2017

Es constitueix el Fòrum de Turisme Sostenible del Priorat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Turistes gaudint de les vistes del pantà de Siurana


 Una seixantena de representants del sector turístic de la comarca del Priorat van participar el passat dijous 14 de desembre en la constitució del Fòrum de Turisme Sostenible del Priorat, al Casal Flor de maig de Gratallops. Aquesta iniciativa deriva de la recent constitució de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, un òrgan impulsat pel Consell Comarcal del Priorat i que té com a objectiu una millor coordinació i control de les polítiques en matèria de territori, paisatge i sostenibilitat de la comarca del Priorat.

En l'àmbit del turisme d'aquesta Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat, hi sorgeixen dos organismes de treball: el Fòrum ciutadà, que es reunirà periòdicament, i un grup de treball continuat que s'ha anomenat Taula de turisme. En tots dos casos, són organismes que deriven dels que ja existien en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), tot i que ara, en integrar-se a la Comissió, es veuen renovats i ampliats.

Mentre que la voluntat del Fòrum és la de ser el marc col·lectiu de debat, participació i coordinació pel que fa a tots els temes relacionats amb el desenvolupament turístic de la comarca, sobre la base de la sostenibilitat, la Taula de turisme serà l'encarregada de dissenyar els plans, les estratègies i les accions que calgui impulsar per aconseguir els objectius fixats. Igualment, es podran crear grups de treball dedicats a analitzar àrees o temàtiques específiques que preocupen el sector turístic, sempre amb l’assessorament tècnic corresponent.

Tant el Fòrum com la Taula de turisme compten amb una important representació del sector privat. També cal tenir en compte que la comarca està acreditada amb la CETS des de l'any passat i, de fet, la reunió celebrada a Gratallops va servir, en bona mesura, per què representants del Parc Natural de Montsant exposessin en quin estat es troba l'aplicació de la CETS i per què els assistents ratifiquessin la memòria d'activitats 2016-2017.