Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Es confirma l'arribada de larves de Pinna nobilis (Nacra) a la Reserva Natural Marina d'Irta

La nacra és un mol·lusc endèmic del mar Mediterrani, on es troba quasi extingit, i que pot arribar a fer fins a un metre de llargada

Etiquetes   natura, parc natural serra irta, baix maestrat

Publicat el12/12/2022

Es confirma l’arribada de larves de Pinna nobilis (Nacra) a la Reserva Natural Marina d’Irta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Dins del projecte “Xarxa transmediterrània de col·lectors de larves de nacra” s'han instal·lat en els últims anys col·lectors de nacra en espais marins protegits de la Comunitat Valenciana amb el fi d'obtindre informació sobre una espècie catalogada com en perill crític segons la Llista Roja de la UICN. Aquesta xarxa compta amb més de 40 col·laboradors de 8 països mediterranis.

Recentment s'ha dut a terme la revisió dels col·lectors instal·lats en els espais marins d'Irta i el Prat, dins d'una activitat organitzada des del Parc Natural de la Serra d'Irta i l'equip de medi marí d'espais protegits de VAERSA-GVA, que ha comptat amb la participació de personal del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, TRAGSATEC (Servei de Vigilància de Posidònia i equip d'Àrees Marines Protegides Xarxa Natura 2000), Fundación Azul Marino, Barracuda Buceo i Club de busseig Papa Lluna. També s'ha comptat amb l'assessorament científic de la Universitat de Barcelona (Diego Kersting), l'IMEDMAR -Instituto de Investigación en Medioambiente y Ciencia Marina - Universitat Catòlica de València i l' Institut de Recerca i Tecnologies Agrolimentàries – IRTA.

El principal resultat ha sigut l'obtenció de 3 exemplars de nacra, confirman-se de moment que un d'ells és de Pinna nobilis. Tots es troben en les instal·lacions del IMEDMAR a Calp, en el marc del projecte Life Pinnarca que coordinen des d'aquest centre, fins que es desenvolupen i puguen tornar al medi natural.

Es tracta d'una gran notícia per a aquesta espècie tan amenaçada.


Per: Redacció

Foto: Parc Natural de la Serra d'Irta

comparteix-ho