DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/30/2022#) AND (caducitat>=#6/30/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'equip Priorat Monsant Siurana, campió de Catalunya de Raids de Muntanya 2016

Els dies 16 i 16 d’abril es va disputar el Raid Montseny que, a la vegada, era Campionat de Catalunya de Raids de Muntanya 2016. 200 Km de distància i 9.000 metres de desnivell positiu, per creuar les Guilleries i el massís del Montseny, de dia i de nit. L’equip Priorat Montsant Siurana, format per corredors de la demarcació de Tarragona, va guanyar la prova i, per tant es va proclamar Campió de Catalunya.

Etiquetes   raids, multiaventura, feec

Publicat el20/4/2016

Els dies 16 i 17 d'abril es va disputar el Raid Montseny que, a la vegada, era Campionat de Catalunya de Raids de Muntanya, amb sortida al pantà de Sau el dissabte a les 7 del matí i arribada a l'Ametlla del Vallès el diumenge al migdia. Una prova non stop en la que els participants van haver de completar un exigent recorregut, amb diferents disciplines com el caiac, BTT, cursa per muntanya, barranquisme, espeleologia i orientació específica, amb uns 200 Km de distància i 9.000 metres de desnivell positiu, per creuar les Guilleries i el massís del Montseny, de dia i de nit.

Els corredors van sortir remant 10 Km pel pantà de Sau, tot seguit es van desplaçar fins a Viladrau en BTT, després van fer el barranc del Gorg Negre i el cim del Matagalls. També cal destacar l'ascenció nocturna a la cresta de les Agudes i al cim del Montseny, amb unes condicions adverses pel vent i el fred. Per rematar l'etapa nocturna una secció de BTT fins al castell del Tagamanent on es va realitzar una orientació específica.

L’equip Priorat Monsant Siurana, campió de Catalunya de Raids de Muntanya 2016 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...podi del Campionat de Catalunya de Raids de Muntanya 2016


Durant el diumenge, i sense descansar ni una moment, els participants es van anar desplaçant fins a l'Ametlla del Vallès, passant per Aiguafreda, sant Martí de Centelles i els cingles de Bertí fent diverses proves, com un tram per l'interior de la cova "del cau de la Guilla" de 210 metres de longitud amb passos tècnic, estrets i acrobàtics.

L'equip Priorat Montsant Siurana, format per corredors de la demarcació de Tarragona, va guanyar la prova i és va proclamar Campió de Catalunya de Raids. Els 3 membres de l'equip, Maria Antonio, Oriol Pellisa i Lluís Saladié van aconseguir 117 punts amb un temps de 31 hores i mitja, en un raid molt exigent tant físicament, per l'elevat desnivell a superar, com tàcticament per la dificultat en escollir una bona estratègia. L'equip Priorat Montsant Siurana va ser el més constant a nivell físic, mantenint un ritme alt durant els 2 dies i apostant per una estratègia que els permetia anar sumant punts. Tots els participants destaquen, sobretot, que el raid es va desenvolupar en un entorn espectacular.

L’equip Priorat Monsant Siurana, campió de Catalunya de Raids de Muntanya 2016 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...d'esquerra a dreta: Oriol Pellisa, Maria Antonio i Lluís Saladié, membres de l'equip Priorat Monsant Siurana, campió de Catalunya de Raids de Muntanya 2016


Ara, l'equip Priorat Montsant Siurana té previst seguir participant a la lliga Catalana de raids i entrenar fort per afrontar el repte mes exigent de la temporada: El Campionat d'Europa de raids, que es disputarà entre el 18 i el 24 de juliol als Pirineus de Lleida i la Val d'Aran; allí competiran amb els millors equips del continent i del món.

L’equip Priorat Monsant Siurana, campió de Catalunya de Raids de Muntanya 2016 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...d'esquerra a dreta: Oriol Pellisa, Maria Antonio i Lluís Saladié, membres de l'equip Priorat Monsant Siurana, campió de Catalunya de Raids de Muntanya 2016Font de la notícia: Equip de raids Priorat Montsant Siurana.
Fotos: Ivan Torres (FEEC)