Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Entrevista a Pau Marzà guanyador de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre 2017

Just aquesta setmana que comença una nova edició de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre, hem entrevistat a Pau Marzà, guanyador de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre del 2017 que ens ha reconegut que «va ser una mica improvisada perquè no tenia previst córrer-la»

Etiquetes   btt, pau marza, xallenger btt, entrevistes

Publicat el18/4/2018

Pau Marzà va néixer fa 28 anys a Xerta i actualment viu Tarragona on, com a fisiòleg i entrenador, desenvolupa la seva activitat professional entrenant ciclistes, triatletes i corredors, a més de treballar amb equips professionals de ciclisme. La seva vessant d'esportista la centra sobretot en la BTT amb l'equip GOBIK FACTORY TEAM però a les curses del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, corre amb l'equipo Megabici.


Els inicis a les curses de BTT

Pau ens diu que «des de fa molts anys, de petit, ja pedalava amb la BTT» fent atletisme i triatló ,però «em vaig cansar i vaig tornar a enganxar-me a la bici de muntanya», ajuntant-se amb gent que eren referència on vivia aleshores, com els germans Marrassé i Juanjo Adell; «poc a poc em van anar ensenyant i em vaig enganxar agafant ganes de tornar a competir».


No tot és BTT

Tot i que la BTT és la seva activitat principal, ens reconeix que «m'agrada anar variant, fent alguna cursa de bicicleta de carretera, algun duatló per muntanya, algun triatló a l'estiu...».


Muntanya o asfalt? 

«Em sento més a gust i, sobretot, més segur a la muntanya, perquè les notícies d'atropellaments de ciclistes a la carretera et fan anar amb una mica de por», tot i que reconeix que a la muntanya hi ha una mica de perill, però «depens de tu mateix».

Entrevista a Pau Marzà guanyador de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2017 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Pau Marzà a la cursa BTT La Transrabosenca de la Torre de l'Espanyol del 2017


Com i qui entrena a Pau Marzà?

«Ja sabem que “en casa de herrero, cuchillo de palo”» [se'n riu]. Com a entrenador personal que és, Pau, intenta fer-se els seus propis els entrenaments, però reconeix que és «un amic, que també és entrenador, qui em guia una mica perquè, si m'ho he de fer jo no faig res del que em marco i vaig per lliure; tot i la feina del meu amic-entrenador ho acabo adaptant, intentant fer-ho bé; però ja sigui per temes de feina o per ganes, vaig adaptant sobre la marxa».


Alimentació, dieta ... 

En un esportista del seu nivell tot fa pensar que ha de portar una dieta força rigorosa, però ens diu que «el tema dieta és un tema que em proposo des de fa anys, però no hi ha manera», afegint que «tant a mi com a Arantxa [la seva parella] ens agrada menjar molt i menjar bé i “guarrejar”; ens ho mirem una mica però ens costa». Tot i això reconeix que «a casa mengem sa i bé, però no mengem el que hauríem de menjar per a l'activitat física que fem; esperem aconseguir-ho algun dia».


Valoracions de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre 2017

Pau, ens diu que la seva participació a la Xallenger BTT Terres de l'Ebre del 2017 «va ser una mica improvisada perquè no tenia previst córrer-la». Va ser Arantxa qui el va “arrossegar” perquè «ella tenia moltes ganes de fer-la». La demostració de no tenir planificat fer la Xallenger, va quedar palesa a la primera cursa, a Tivissa, perquè «la nit abans vaig arribar molt tard després de fer el dia abans una ultramarató de 140 Km i no vaig descansar bé; tot i així vaig fer segon i em vaig animar».
Per a Marzà, els millors moments de la Xallenger, sempre són «al final de les cursa quan et trobes amb els amics, fas la cervesa, comentes com ha anat ... són moment màgics».
El pitjor moment va ser a la darrera cursa, al Perelló, perquè «vaig trencar la tija el seient de la bici als primers quilòmetres i vaig haver d'anar pràcticament tota la cursa de peu i vaig arribar amb molt mal de cames». Un altre mal moment de la temporada va ser després de la Transpyr quan, al Bike Parc d'Andorra, «en una mala recepció d'un salt vaig caure trencant-me la clavícula, cosa que em va desmuntar part de la temporada perquè tenia previst competir al Campionat d'Espanya de Rally i al Campionat de Catalunya de Marató, on aspirava a podi». Durant el mes que va estar de baixa, només va saltar-se una cursa de la Xallenger.

Entrevista a Pau Marzà guanyador de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2017 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Pau Marzà també competeix en ciclisme de carretera (foto de la Crono Caro del 2017)


Molta BTT, però no tot va ser Xallenger Terres de l'Ebre al 2017

Amb el «buff» d'abans de respondre'ns la pregunta, ja ens imaginem que no ha estat quiet i efectivament així ha estat perquè fent només un repàs de memòria, ens diu que va començar la temporada amb l'Open Tarragona, de 3 proves, que finalment va poder guanyar; després la Costa Blanca Bike Race, la Lanzarote 4 Stage, Andalucía Bike Race, totes tres proves de màxima categoria de la UCI (Unió Ciclista Internacional). Després, fent parella amb Arantxa, van guanyar la Montsant Bike; la Vuelta Aragón, Rally di Romagna, una cursa de cinc etapes a Itàlia que al 2017, després de 2 anys fent segon, va poder guanyar; tot i no tenir-ho previst va participar la Transpyr, que recorre tot el Pirineu de Roses a Hondarribia, guanyant-la en categoria individual; la Tramun copa del món de marató; i a més ha fet moltes curses d'1 dia. En carretera va guanyar la Xallenge del Llagostí, guanyant en categoria elit, acaba el repàs dient-nos «com veus, he competit tot el que he pogut, pràcticament tots els caps de setmana».


Els plans per al 2018

La planificació del 2018 de Pau Marzà, serà més o menys com l'any passat. «Faré alguna cursa d'enduro, que també m'agrada; sobretot curses per etapes; algunes curses de més de 50 Km; tot i que no m'agrada massa el format, faré alguna de la Copa Catalana de Rally; i a veure les curses que em confirmen de l'equip GOBIK FACTORY TEAM».

comparteix-ho