Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Entrevista a EvaCris Llobat, guanyadora del Circuit de Curses per Muntanya del 2017

EvaCris Llobat, la corredora ampostina del Club BTT Montbike, va guanyar el Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre del 2017. Just ara que comença l’edició 2018 del Circuit ebrenc l’entrevistem per conèixer com va començar al trailrunning, com entrena, com prepara aquesta la temporada, ...

Etiquetes   entrevista, curses muntanya, circuitebre, terres ebre

Publicat el27/1/2018

Com vas arribar a les curses per muntanya?

Sempre m'ha agradat l'esport, la muntanya, la natura i les activitats a l'aire lliure en general. Vaig començar fent marxes per muntanya els diumenges amb un grup d'amics. Un bon amic em va animar per entrar al Club BTT Montbike, on vaig conèixer molta gent amb qui compartir afició i moltes vivències. Les curses per muntanya m'han donat una segona família formant part d'un equip amb gent espectacular.
El pas de les marxes a les curses el vaig fer el dia que els companys de l'equip van inscriure's a una cursa i m'hi van apuntar. He de confessar que estava amoïnada, però l'arribada a meta va ser una pujada d'adrenalina que ja va ser impossible de fer baixar. Després d'aquesta primera, van venir-ne moltes més recorrent el territori, coneixent poblacions i corredors, fent amistats compartint quilòmetres, patiments i experiències.


Compagines les curses per muntanya amb alguna altra activitat esportiva?

També faig natació. Porto nedant des de els 4 anys. M'agrada molt nedar; a l'aigua em sento lliure com per la muntanya. Hi ha setmanes que he dedicat més hores a nedar que a córrer. El dia abans d'una cursa m'agrada anar a nedar; si les sensacions a l'aigua són bones, llavors sé que la cursa anirà bé (se'n riu).


Entrevista a EvaCris Llobat, guanyadora del Circuit de Curses per Muntanya del 2017 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...EvaCris Llobat, a la cursa per muntanya de Tortosa del 2017


Segueixes un pla d'entrenament? Tens entrenador personal?

Tinc entrenador, és Ramon Curto. Personalment penso que és com un metge perquè t'aconsella, et fa recomanacions, t'ajuda a millorar i planificar una nova temporada a poder ser sense lesions. És un professional que vetlla més per la persona que per els resultats.
No obstant, m'és molt difícil seguir un pla d'entrenament perquè he de compaginar la feina, estudis i altres coses. No m'agrada tenir imposats uns dies d'entrenaments i sentir-me obligada, corro perquè m'agrada. Per això sempre intentem adaptar els entrenaments a les meves disponibilitats i la situació personal i professional, si canvio de dia cap problema... no és la bíblia!! Reconec que el meu entrenador té molta paciència amb mi, no sóc fàcil en creure.


Pel que fa a l'alimentació segueixes alguna dieta, et mires que el menges?

Sóc vegetariana. No segueixo una dieta, no tinc dietista. La meva forma de menjar que fa que em miri el que menjo. Consumeixo producte de proximitat i el més natural possible rebutjant els productes “prefabricats”. I ja que estem, vaig a deixar una critica constructiva als organitzadors de les curses: hauria d'haver opció per als que no mengem carn, sense haver de demanar-ho expressament.


On et sents més a gust a la muntanya o asfalt?

A la muntanya, sense cap mena de dubte. Algun dia he de fer un 10K (asfalt), això sí que és un repte nou!!

Entrevista a EvaCris Llobat, guanyadora del Circuit de Curses per Muntanya del 2017 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...EvaCris Llobat, a la cursa de Les Fonts de Xerta del 2017


Valora'ns la temporada de Curses a les Terres de l'Ebre del 2017

El Circuit de Curses per Muntanya de Terres de l'Ebre, si el vols seguir tot és fa dur, perquè són moltes curses, comença aviat i acaba tard. Al 2017 van ser menys curses de les previstes (se'n van suspendre 2) però, tot i així pràcticament cada 15 dies hi havia una cursa. Això t'impedeix poder fer altres coses o compaginar-ho altres circuits.
Els millors moments són tots aquells compartits amb la gent. Els pitjors, el mal temps, no m'agrada l'aigua i el fred.


A més del Circuit ebrenc en quines altres proves has participat al 2017?

El principal objectiu del 2017 era ser “finisher” del circuit de l'Ebre perquè és el Circuit de casa però mai l'havia fet complet. Per tant, algunes curses van ser la primera vegada que les feia. Sense cap intenció de seguir regularment cap altre circuit, he participat en proves d'altres zones. Per tercer any consecutiu he realitzat l'Oxfam Trailwalker (100 Km) amb un equip de companys de feina.


Segur que ja has planificat la propera temporada. Per on se't veurà?

Per aquesta nova temporada (2018) hem deixaré veure pel Circuit del Camp de Tarragona; tinc ganes de fer alguna cursa per aquella zona per conèixer nous territoris i gent però de segur que també hem deixaré veure per l'Ebre.