Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Entrevista a Arantxa Salvadó, guanyadora de l'edició 2017 de la Xallenger BTT

Aquest diumenge 22 d’abril, comença a la Torre de l’Espanyol una nova temporada de la Xallenger BTT, el circuit de curses BTT de les Terres de l’Ebre

Etiquetes   esports, btt, entrevistes

Publicat el18/4/2018

Entrevista a Arantxa Salvadó, guanyadora de l’edició 2017 de la Xallenger BTT | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Arantxa Salvadó a Ascó aquest passat 2017


Aquest diumenge 22 d'abril, comença a la Torre de l'Espanyol una nova temporada de la Xallenger BTT, el circuit de curses BTT de les Terres de l'Ebre. La quarta edició de la Transrabosenca donarà així el tret de sortida a les set proves del circuit ebrenc de BTT que tancarà a l'octubre la Duextrem d'Amposta.

Aquest passat mes d'octubre, els bikers Arantxa Salvadó Vergés i Pau Marzà Bedós recollien els títols de campions de l'edició 2017 de la Xallanger, durant la festa de cloenda del circuit celebrada a la Torre de l'Espanyol.

Arantxa Salvadó va néixer a Camarles el 1993 i és protèsica dental. Després de viure a Barcelona durant quatre anys, actualment està vivint a Tarragona per motius laborals. Parlem amb Arantxa per conèixer com encara la nova temporada de BTT.


Què et va dur a les curses de BTT?

Vaig arribar gràcies a la meva parella, Pau Marzà. Jo practicava ciclisme de carretera alguns caps de setmana i ell, a poc a poc, em va anar posant dins del món de la BTT.


Compagines les curses de BTT amb alguna altra activitat esportiva?

No, tot el temps que tinc, que és poc, el dedico al 100% a la bicicleta.


Muntanya o carretera?

Cada terreny m'aporta alguna cosa diferent i no sabria decantar-me per un dels dos. L'asfalt (carretera) m'agrada molt, fins i tot diria que vaig millor que amb la BTT. M'agrada molt pujar ports i descobrir llocs. En canvi, de la BTT gaudeixo més baixant, gaudeixo moltíssim. Arribar a llocs pràcticament inaccessibles em dóna molta satisfacció. Per no dir tota l'adrenalina que em provoquen les baixades.


Segueixes un pla d'entrenament? Tens entrenador personal?

Sí, segueixo un pla d'entrenaments. Em porta la meva parella, en Pau, que és entrenador personal i he de dir que, des que li faig cas, he millorat moltíssim.


I respecte a l'alimentació, segueixes alguna dieta, vigiles el que el menges?

Doncs la veritat és que no, sempre dic que no em guanyo la vida amb aquest esport i m'agrada molt menjar [riu]. De fet, el Pau i jo fem molt de turisme gastronòmic. Sempre que marxem de viatge, amb les bicis per descomptat, volem tastar les patates braves d'allí on anem.


Què va ser el millor i pitjor moment de la passada temporada de la Xallenger BTT?

Que difícil! El millor de la Xallenger per a mi són les persones que coneixes, poder coincidir amb tots, parlar... i si es pot guanyar, encara millor! El pitjor han estat els dies dolents que he tingut, quan tot costa, quan les sensacions no són les que m'agradaria tenir, però podria concretar-ho en res de dolent, perquè quan arribo a la meta se m'oblida tot.


Durant el passat any, a part de la Xallenger BTT, vas participar en altres proves?

Vaig fer la Vuelta Aragón en BTT de tres etapes amb dos dies, l'Open TGN XC, del que en vaig resultar guanyadora, la Gran Fondo Priorat, la Montsant Adventure i moltes més. La veritat és que ho he corregut tot [riu].


I per al 2018, quins projectes esportius tens?

Tornaré a l'ambient de la Xallenger Terres de l'Ebre, a l'Open TGN XC i vull fer més proves per etapes, però ja ho veurem.


Entrevista a Arantxa Salvadó, guanyadora de l’edició 2017 de la Xallenger BTT | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho