Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Endesa reduirà el cabal final de l’Ebre durant tres dies per permetre els primers tractaments contra la mosca negra

El Copate i la Generalitat han exigit durant anys la implicació de la companyia a l’hora de permetre els treballs

Etiquetes   natura entorn, mosca negra, riu ebre, riba roja ebre, flix, ribera ebre, terres ebre

Publicat el20/1/2021

Endesa reduirà el cabal final de l’Ebre durant tres dies per permetre els primers tractaments contra la mosca negra | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les centrals hidroelèctriques de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix adaptaran el seu turbinat per garantir un cabal inferior a l’actual


La companyia elèctrica Endesa reduirà durant tres dies el cabal del tram final de l’Ebre a la meitat, de 400 metres cúbics per segon a 200, per permetre l’inici de la campanya de tractaments contra la plaga de la mosca negra a càrrec dels tècnics del Copate. Segons ha anunciat la companyia, d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, les centrals hidroelèctriques de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix adaptaran el seu turbinat per garantir un cabal inferior a l’actual. La mesura s’efectuarà entre les dotze de la mitjanit d’aquest dimecres i les dotze del migdia de dijous, operació que es repetirà divendres i dilluns.

Això ha de permetre els tècnics del Copate treballar entre les set del matí i la una del migdia: primer, prospectant prèviament les larves de mosca negra amb barca; aplicant el tractament amb helicòpter, divendres; i avaluar la seva efectivitat dilluns.

La implicació de la CHE i Endesa per garantir les condicions necessàries per als tractaments ha estat una demanda reiterada durant anys per part del Copate i la Generalitat. La companyia ha explicat que ja va reduir el cabal per facilitar les tasques en el tractament efectuat el passat mes de juny.


Per: ACN

Fotos: EbreActiu