suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Endesa fa un desembassament controlat i extraordinari al pantà de Flix aquest dimarts

La maniobra permet arrossegar les algues i plantes acumulades i renovar l´aigua

Etiquetes   entorn, riu ebre, flix, ribera ebre, terres ebre

Publicat el8/8/2022

Endesa fa un desembassament controlat i extraordinari al pantà de Flix aquest dimarts | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Comportes obertes a l’embassament de Flix


Endesa, a través de la divisió de renovables Enel Green Power Espanya, farà aquest dimarts un desembassament complementari i extraordinari al pantà de Flix. L’objectiu és "renovar l’aigua" del meandre del riu Ebre, al seu pas per la població de la Ribera d’Ebre, una actuació que té la finalitat de "preservar l’ecosistema" que de manera natural hi ha al riu.

L’avinguda d’aigua s’endú macròfits (algues) o plantes aquàtiques que s’acumulen en el tram final de l’Ebre i permet el manteniment mediambiental del meandre. Entre les 9 del matí i les 12 del migdia, es desembassaran 130 metres cúbics per segon, des de les comportes de la central hidroelèctrica en lloc de les turbines, com és habitual. La central estarà parada fins a la una del migdia.

Aquest desembassament puntual és complementari a les dues crescudes extraordinàries que fan cada any i que serveixen per controlar la proliferació d'aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el tram de l’Ebre fins a la desembocadura. Són avingudes que es fan amb la posada en marxa de les centrals de Mequinensa i de Riba-roja i es programen a la primavera i la tardor.


Per: ACN

Foto: Cedida Endesa