Venda online productes de la Terra

CAT | ES


En marxa les obres a l'embarcador de Tortosa per potenciar les activitats al riu

Ports de la Generalitat inicia les obres de la remodelació l’embarcador per integrar el passeig fluvial a la ciutat i activar els esports nàutics i el turisme

Etiquetes   turisme, tortosa, baix ebre, riu ebre

Publicat el13/7/2018

En marxa les obres a l’embarcador de Tortosa per potenciar les activitats al riu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El projecte ha de donar major funcionalitat a l'embarcador 


El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i l'alcaldessa de Tortosa (Baix Ebre), Meritxell Roigé, han visitat aquest divendres les obres de remodelació de l'embarcador fluvial que l'Administració portuària gestiona a la ciutat. L'objectiu dels treballs és modernitzar la instal·lació per potenciar la pràctica dels esports nàutics i el turisme vinculat amb aquestes activitats, i a més integrar el passeig fluvial de l'Ebre en el nucli de la vila, amb la creació de nous espais per a activitats ciutadanes. L'actuació suposa una inversió de 101.000 euros i un termini d'execució de dos mesos.

L'embarcador fluvial de Tortosa és un dels quatre que gestiona Ports de la Generalitat al riu Ebre, es troba situat al costat del Club de Rem, a l'inici del passeig fluvial. La funcionalitat de l'embarcador està relacionada amb la navegació d'esbarjo i esportiva al riu Ebre i com a punt d'itinerari turístic i de diferents activitats per a la població de Tortosa.

El projecte ha de donar major funcionalitat a l'embarcador dins l'entorn de millora d'aquesta zona per tal que la instal·lació pugui oferir millor servei als usuaris, impulsar activitats i donar continuïtat al passeig fluvial de Tortosa com un nou espai d'ús ciutadà integrat al riu i al teixit urbà.

Les obres comporten la construcció d'un nou moll que s'elevarà 30 centímetres respecte a l'anterior, per reduir l'afectació en cas de l'augment de cabal al riu. La línia per atracar es renovarà per garantir un major grau de qualitat de servei per als vaixells. La rampa d'avarada d'embarcacions també es restituirà. A més, es faran les canalitzacions per al servei d'aigua i enllumenat.

Joan Pere Gómez Comes ha destacat que “aquest projecte ha de posar en valor l'embarcador per impulsar les activitats nàutiques i el turisme a la ciutat”. Gómez Comes ha afegit que “l'obra ha de connectar la instal·lació amb el passeig fluvial i adequar l'esplanada per a usos ciutadans”.

Meritxell Roigé ha mostrat la seva satisfacció per l'inici de les obres i ha comentat “agraïm a Ports l'adequació de l'embarcador perquè la ciutadania guanyarà actiu esportiu i turístic a la façana fluvial”.

Els treballs es complementaran amb la urbanització de l'esplanada per desenvolupar-hi activitats ciutadanes i la urbanització de l'accés a l'embarcador. L'embarcador es dotarà d'equipaments nàutics: norais per amarrar els vaixells i defenses per evitar que els vaixells topin amb el cantell del moll. A més, la superfície de terra es pavimentarà i senyalitzarà adequadament.Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

comparteix-ho