Ara i tot l´any, compra producte de proximitat al Montsià

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/30/2021#) AND (caducitat>=#11/30/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Empresa i Coneixement obre demà la línia d'ajuts per a autònoms i empreses del sector turístic afectats per la Covid-19

La línia d’ajuts està dotada amb 19 milions d’euros. El DOGC publica avui la convocatòria dels ajuts, que es podran tramitar a partir de les 9 hores de demà dijous a través del Canal Empresa

Etiquetes   turisme, ajuts subvencions, catalunya

Publicat el25/11/2020

Empresa i Coneixement obre demà la línia d’ajuts per a autònoms i empreses del sector turístic afectats per la Covid-19 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui la convocatòria per tramitar a partir de demà dijous a les 9 hores la nova línia d'ajuts directes del Departament d'Empresa i Coneixement dotada amb 19 milions d'euros per garantir la continuïtat del sector turístic afectat per la pandèmia de la Covid-19.

La tramitació dels nous ajuts es podrà fer a través del Canal Empresa seguint un procés simplificat que millora la usabilitat i permet fer-lo en línia sense necessitat de fer cap descàrrega.

En un primer moment, el Departament preveu cobrir entre 3.000 i 4.000 sol·licituds d'aquestes subvencions destinades a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per la crisi de la pandèmia.

A diferència de les anteriors, la convocatòria no quedarà tancada quan s'arribi a l'import global de la línia, si no que autònoms i empreses podran seguir formalitzant les seves sol·licituds i es generarà una base de dades amb tots els sol·licitants. Quan s'ampliï la dotació pressupostària els beneficiaris rebran l'ajut segons l'ordre de la base de dades sense haver de fer cap tràmit nou. D'aquesta manera s'atendrà a tots els sol·licitants de manera més àgil i ràpida.

La Direcció General de Turisme ha preparat un seguit de preguntes i respostes sobre aquest nou ajut i els dubtes i/o consultes es poden fer arribar a través del Formulari de contacte del Departament d'Empresa i Coneixement.


Qui se'n pot beneficiar

Les bases reguladores de la nova línia indiquen que l'ajut és d'un únic pagament destinat a guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d'establiments d'allotjament turístic (establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural), agències de viatge, empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic, i establiments i activitats d'interès turístic. Dins d'aquest últim grup s'inclouen les activitats següents: congressos i turisme de reunions; rutes guiades, culturals, sortides de coneixement del patrimoni i el medi natural i excursions; senderisme; cicloturisme; enoturisme; ecoturisme; activitats aquàtiques i nàutiques; i activitats desenvolupades en parcs de natura, aquàtics i temàtics.


Es dupliquen els imports

En aquesta nova convocatòria es dupliquen les quanties de l'anterior. Així, els guies de turisme de Catalunya habilitats rebran la quantia de 2.000 euros. La resta de col·lectius beneficiaris rebran les quanties següents: autònoms i empreses amb una mitjana de fins a 5 treballadors, 5.000 euros; empreses amb una mitjana d'entre 6 i 49 treballadors, 10.000; i empreses amb una mitjana de més de 50 treballadors, 20.000. Pel que fa a les empreses explotadores de HUTs: empreses de fins a 10 treballadors, 5.000 euros; empreses a partir d'11 o més treballadors, 10.000 euros.

Aquesta tercera línia es realitza en un únic pagament i és compatible amb les dues línies d'ajuts anteriors que ja s'han atorgat des de la Direcció General de Turisme.

De la primera línia (dotada amb 3,5 milions ampliats després fins a un total de 5 milions) s'han atorgat 1.890 ajudes a empreses i professionals. De la segona línia (de 8,5 milions), 2.167 sol·licituds.

Amb aquesta convocatòria el Govern haurà destinat 32,5 milions en tres línies directes de subvenció per garantir la continuïtat del sector turístic.


Per: Redacció

Foto: Pixabay