Activitats estiu Benicarló 2023

CAT | ES


L'Embut i l'Illa de Mar: dos aiguamolls de depuració plens de vida

Al Delta Birding Festival d’enguany teniu l’oportunitat de gaudir d’aquests aiguamolls a través de diverses activitats

Etiquetes   vida activa, delta birding festival, turisme natura, ornitologia, delta ebre, amposta

Publicat el29/8/2023

L’Embut i l’Illa de Mar: dos aiguamolls de depuració plens de vida | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplar de capó reial al Delta de l'Ebre


L'Aiguamoll de l'Embut i l'Aiguamoll d'Illa de Mar són dos aiguamolls de depuració del Delta de l'Ebre construïts per ACUAMED (Ministeri per a la Transició Ecològica) i gestionats per AQUAMBIENTE (grup AGBAR) que han esdevingut, des de la seva formació l'any 2013, espais privilegiats per a la migració i nidificació d'un gran nombre d'aus, arribant-se a identificar més de 150 espècies diferents en aquests anys.

Cada any destaca l'establiment als dos aiguamolls d'importants colònies de cria d'aus ardeids i capons reials, on s'ha constatat la reproducció de centenars de parelles de martinet blanc, esplugabous, martinet ros, martinet de nit, bernat pescaire, agró roig, agró blanc i capó reial.

En pas migratori s'han observat rareses com l'ànec canyella, el cabussó gris, la gamba groga petita o el territ becadell.

Així, aquests espais de recent formació estan participant activament en la preservació de la biodiversitat del conjunt del Delta de l'Ebre, a la vegada que contribueixen a la millora de la qualitat de l'aigua que, procedent del cultiu de l'arròs, es abocada a les masses d'aigua naturals del Delta. Es tracta, doncs, de clars exemples de infraestructura verda.

Al Delta Birding Festival d'enguany teniu l'oportunitat de gaudir d'aquests aiguamolls a través de diverses activitats: el dissabte a la tarda amb l'activitat guiada pel Carlos de Hita “Els sons amagats del Delta” i el diumenge a la tarda a una de les sortides del “Delta Hot Spots”.


Font: DBF

Foto: EbreActiu