Venda online productes de la Terra

CAT | ES


La Cursa del Vent, una cursa per a descobrir les muntanyes del Reguers

Per conèixer més a fons l’activitat, parlem a l’Elena Ferreres, membre de l’entitat organitzadora i directora tècnica de la Cursa.

Etiquetes   cursa per muntanya, esports, els reguers, baix ebre

Publicat el5/5/2016

La Cursa del Vent, una cursa per a descobrir les muntanyes del Reguers | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...El Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre arriba al seu meridià amb la 7a edició de la Cursa del Vent, organitzada per l'Associació Cultural Vent Fort del Reguers.

La prova puntuable al Circuit és la Cursa de 21 km i un desnivell positiu de 1.478 mts. Els Júniors i Cadets compartiran el recorregut de 10 km i 320 md+. Per als que vulguin caminar, també hi ha la marxa, amb un recorregut de 13 km i un desnivell positiu de 444 mts.

Per conèixer més a fons l'activitat, parlem amb l'Elena Ferreres, membre de l'entitat organitzadora i directora tècnica de la Cursa.


Elena, del calendari inicial, hi ha hagut un canvi en la data de la prova, és així?

Sí, és així. Quan es va fer el calendari anual del Circuit, la Cursa del Vent es va programar per al diumenge 15 de maig, però aprofitant que l'endemà és jornada festiva a tot Catalunya, hem cregut convenient traslladar-la al dilluns 16 de maig.


Ens pots descriure, en línies generals, els recorreguts?

La cursa té tres pujades, dos d'elles curtes però intenses, a l'última s'ha de grimpar una mica, amb unes cordes que s'han habilitat per a aquest motiu. També hi ha dos baixades tècniques, la resta destacaria que és fàcil i sobretot, divertit.

Pel que fa a la marxa, us diré que passa per un tram del paradís del Mas del Bitzo i es creuen dos vegades rierols, sense cap dificultat. La pujada al mirador és preciosa, ja que et permet gaudir de la vista majestuosa del Penyaflor.

Quan planifiquem els recorreguts, ho fem tenint en compte el perfil del participant. A la cursa, com tots són corredors i corredores, posem puntets de dificultat, sense ser extrems, eh! Alguna grimpadeta, alguna baixada tècnica...
Respecte a la marxa, està pensada per als marxadors, poca dificultat, però atractiva.

Teniu novetats previstes per enguany?

Tenim moltes coses pensades, però aquest any no ha pogut ser, l'any vinent hi haurà canvis i molt xulos.


A deu dies de la prova i en relació a edicions anteriors, com valoreu el ritme d'inscripcions?

Si tenim en compte la gran oferta que tenim de proves, quasi tots els caps de setmana, estem prou satisfets de com ens ha anat fins ara.
Pel que fa aquesta edició, fins als últims dies no ho podrem saber, ja que normalment la gent s'inscriu a última hora.

Tots els organitzadors destaqueu la implicació dels habitants del municipi que acull la prova, passa el mateix amb la Cursa del Vent?

Sense cap dubte, s'implica tothom i això fa més gran el poble. Penseu que col·laboren en les tasques organitzatives més de 100 voluntaris, xifra que significa la majoria dels habitants del Reguers. En l'àmbit extern, la Cursa, és una oportunitat per donar a conèixer les nostres muntanyes, el nostre paradís, que és desconegut per a molta gent.


En l'edició 2015 la cursa va tindre una vesant solidària, destinant un euro de cada inscripció a la construcció d'una guarderia al Senegal. Enguany hi ha prevista alguna acció, continueu col·laborat amb Etnik Solidària?

Sí, sí, continuarem posant el nostre granet de sorra amb el projecte de la guarderia a Caparan (Senegal).


La Cursa del Vent, una cursa per a descobrir les muntanyes del Reguers | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho