Camí Ignasià. Nou camí en btt. Loyola - Manresa

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/30/2022#) AND (caducitat>=#6/30/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els ocells de Colòmbia seran protagonistes al Delta Birding Festival

El país sud-americà té registrades 1.964 espècies d’ocells, reflex de la seua enorme diversitat

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre

Publicat el24/7/2018

Els ocells de Colòmbia seran protagonistes al Delta Birding Festival | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplar de lorito de Fuertes (Hapalopsittaca fuertesi)


1.964 espècies és el registre que ostenta aquest gran país del nord de Sud-Amèrica, prop del 20% de totes les que es coneixen. I segur que en els propers anys, les exploracions i les investigacions científiques encara faran créixer més aquesta xifra. Però això només és una anècdota o millor dit és el reflex de l'enorme diversitat que atresora Colombia, un país que està entre l'Atlàntic i el Pacífic, amb els Andes com a espina dorsal i la selva amazònica ocupant-ne una gran extensió.

La propera edició del Delta Birding Festival serà l'oportunitat de contactar amb guies i agències de viatges especialitzades en “birding”, que podran fer realitat el somni de qualsevol ornitòleg que vulgui gaudir d'aquest paradís dels ocells.

Durant el festival també es donarà a conèixer un projecte de conservació de dues espècies de lloros que estan greument amenaçades, el lorito de Fuertes (Hapalopsittaca fuertesi) i el loro orejiamarillo (Ognorhynchus icterotis), endèmics dels Andes colombians. Amb la col·laboració d'Eduardo Soler, de Limonium, s'està duent a terme una sèrie d'accions que poden ser clau per a la recuperació d'ambdues espècies.DeltaBirding Festival. 23, 24 i 25 de setembre de 2022