Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Els alumnes ebrencs ja tenen data per a la Cursa per Muntanya dels Instituts de les Terres de l'Ebre 2016

El 14 d’abril és la data triada per a la celebració de la 5ª Cursa per Muntanya dels Instituts de les Terres de l’Ebre, la trobada anual dels alumnes que participen en el projecte CMITE.

Etiquetes   curses, trail

Publicat el26/2/2016

El 14 d'abril és la data triada per a la celebració de la 5ª Cursa per Muntanya dels Instituts de les Terres de l'Ebre, la trobada anual dels alumnes que participen en el projecte CMITE.

El projecte va néixer el curs 2011-2012 amb el nom Curses per muntanya a les classes de física, de la mà d'un grup de professors encapçalats per Forenci Salas, amb l'objectiu d'utilitzar les curses per muntanya com a eina didàctica a les classes de secundària dels instituts de les Terres de l'Ebre, creant un nou concepte d'aprenentatge amb proves de camp i classes tècniques i d'aquesta manera potenciar la pràctica d'aquest esport entre l'alumnat i posar en valor el patrimoni natural del territori.

Al llarg d'aquests cursos, la iniciativa ha atret molts professors de diferents matèries, convertint-se en un grup de treball multidisciplinari, pel que el projecte ha passat a nomenar-se Curses per muntanya dels Instituts de les Terres de l'Ebre (CMITE).

Hi participen en total 30 professors i alumnes dels centres INS Sól-de-Riu d'Alcanar, INS Ramon Berenguer IV d'Amposta, INS de Tecnificació d'Amposta, INS Montsià d'Amposta, INS de Deltebre, INS de Camarles, INS Escola Daniel Mangrané de Jesús, INS els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, INS Les Planes de Santa Bàrbara, INS La Sénia, INS Joaquim Bau de Tortosa, INS Ebre de Tortosa i INS Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona.

Es fan activitats d'anglès, biologia, català, educació física, física, química, socials i tecnologia, basades en les curses per muntanya. A més, un grup de 13 professors del projecte s'han associat en un eTwinning Nacional (tots els socis del mateix país) per tal de realitzar activitats cooperatives entre els alumnes de diferents centres.

Pel que fa a Cursa hi haurà modalitat llarga, amb 6.3 km i d+450 m i curta, amb 3.8km i d+300 m. i transcorrerà per la Foradada, a la Serra de Montsià.

Es preveu una participació d'uns 300 alumnes provinents dels 10 instituts que intervenen en el projecte. Arribaran en autobusos fins a l'Àrea de lleure de la Mundana del Camí de Matarredona i aniran caminant fins al Cocó d'en Jordi on hi haurà la sortida i arribada de la cursa.

Com a treball pràctic del curs, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà CAFEMN (Conducció d'Activitats Físico Esportives al Medi Natural) de l'INS Centre de Tecnificació d'Amposta, són els encarregats d'organitzar la cursa.

Els alumnes ebrencs ja tenen data per a la Cursa per Muntanya dels Instituts de les Terres de l’Ebre 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida de la 2a Cursa per muntanya del projecte CMITE, celebrada el curs 2012-2013.Foto: Projecte CMITE

comparteix-ho