Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Elena Fabra, nova directora del Museu de les Terres de l'Ebre

Fabra és graduada en Geografia i Història i ha treballat en gestió cultural i museografia

Etiquetes   entorn, museu terres ebre, museus, terres ebre, amposta

Publicat el19/4/2024

Elena Fabra, nova directora del Museu de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Junta del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre ha ratificat aquest dijous a Elena Fabra (Deltebre, 1971) com a nova directora del Museu de les Terres de l'Ebre. Fabra és llicenciada en Geografia i Història per la URV i té experiència en l'àmbit de l'etnologia, el patrimoni i la museografia, al voltant dels quals ha dut a terme treballs i publicacions, així com ha comissariat exposicions. Pel que fa a l'experiència, és tècnica superior d'Administració Pública a l'Ajuntament de Deltebre, especialitzada en gestió i patrimoni cultural, educació i igualtat i gènere.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, deia que "estem convençuts que la figura de la nova directora ajudarà a incorporar nous consorciats i donar al territori el servei que necessita", alhora que "hem de treballar amb estructures territorials per donar cobertura a tothom i sortir tant de localismes com de la politització d'estos espais, que en res beneficien la bona tasca del Museu de les Terres de l'Ebre".

El projecte de Fabra encomana fer valer el potencial del Museu com a referent a les Terres de l'Ebre i pel seu paper en Servei d'Atenció Museística (SAM). Després de la voluntat de sortida de consistoris com la Ràpita, Sant Jaume o Masdenverge, la nova directora també es mostrava encoratjada a continuar incorporant altres municipis disposats a treballar de forma mancomunada pel territori.

Fabra, qui assumeix el càrrec directiu de quatre anys prorrogables a quatre més, ha guanyat el concurs públic presentat per l'Ajuntament arran la dimissió de l'anterior director, Alex Farnós. Durant aquest temps el càrrec l'ocupava de forma provisional la gerent del Museu, Mar Villalbí. Al gener es va obrir la convocatòria pública per dirigir el Museu de les Terres de l'Ebre, una crida a la qual es van presentar una vintena de persones, de les quals només cinc complien tots els requisits i tres van arribar a la fase final per presentar el projecte.Restaurant L’Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaicaPer: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho