Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


El turisme cultural al Priorat registra bones dades durant el mes de juliol

Atractius com La Cartoixa d’Escaladei i les Mines de Bellmunt i propostes culturals com les visites guiades a Siurana han vist incrementar el nombre de turistes respecte al juliol de 2016

Publicat el8/8/2017

El turisme cultural al Priorat registra bones dades durant el mes de juliol | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les visites guiades a Siurana és una de les activitats que han rebut més turistes aquest mes de juliol


Les visites culturals al Priorat durant el mes de juliol han registrat un lleuger augment en relació al mateix període de l'any anterior. Així es pot extrapolar de les dades recollides per alguns dels principals atractius i propostes culturals que s'ofereixen a la comarca.

En el cas de la Cartoixa d'Escaladei, el mes de juliol ha rebut prop més de 2.400 visites, un 15% més que el juliol de l'any anterior. L'increment de visites s'ha apreciat d'igual manera al Museu de les Mines de Bellmunt, que ha vist passar més de 660 persones el darrer mes, també un 15% més que l'any passat.

A banda d'aquest dos atractius, excel·lents indicadors de l'afluència de turistes al Priorat, el lleuger augment de l'interès per les propostes culturals que s'organitzen a la comarca també s'ha deixar sentir, per exemple, a Siurana. Les visites guiades que s'hi organitzen al cap de setmana han fregat les 250 persones quan, en el mateix període l'any anterior, se'n van comptar 200.

Menció a part mereixen les visites guiades a les pintures rupestres de Capçanes, que s'han posat en marxa aquest 2017. En el període de març a juliol, en el qual s'han dut a terme unes 23 visites, ja han gaudit de la proposta més de 370 persones.

Les dades, que han estat facilitades a l'Oficina de Turisme del Priorat i que concorden amb l'augment del volum de consultes ateses a l'oficina relacionades amb aquesta motivació, posen de relleu que les propostes culturals són una opció molt demanda per les persones que visiten el Priorat, ja siguin estrangers o de l'Estat.

Aquest tipus de propostes, a més, encaixen amb el model turístic del Priorat, centrat en l'enoturisme i l'oleoturisme, el senderisme, la descoberta del paisatge i la posada en valor del patrimoni històric i cultural del territori.


El turisme cultural al Priorat registra bones dades durant el mes de juliol | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...