Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES


El trencalòs torna a la Tinença

S’han alliberat les dos primeres cries de de trencalòs (’Gypaetus barbatus’)

Etiquetes   natura patrimoni, baix amestrat, rossell, bel

Publicat el1/6/2018

El trencalòs torna a la Tinença | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... 


Aquest passat dimecres 30 de maig, van arribar a Bel (Baix Maestrat) les dos primeres cries de trencalòs (’Gypaetus barbatus’). A l’acte van participar, entre d’altres, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Elena Cebrián, així com els alcaldes dels municipis que formen part del Parc Natural de la Tinença de Benifassà: Rossell, Vallibona i la Pobla de Benifassà.

La vicepresidenta ha destacat que “es tracta d'un dia històric" perquè "recuperem una au que ha estat característica d’aquestes muntanyes i que ha format part de la forma de vida" de la zona, mentre que la consellera d’Agricultura ha ressaltat la implicació de totes les entitats participants per dur a terme un projecte "tan singular, tan important i amb tanta responsabilitat".

L’acte ha tingut un caràcter festiu, per tal de donar la benvinguda als exemplars, que seran instal·lats en el hacking (punt d’aclimatació) construït per aquest efecte. Allà romandran fins que puguen volar, d’aquí a aproximadament un mes i mig. Les cries han estat batejades pels xiquets de les escoles de Rossell i la Pobla de Benifassà com Alòs i Amic.

El projecte, que s'ha estat gestant des de fa prop de dos anys, va partir de la constatació de la presència històrica de l’espècie a la zona, a partir de la qual es va contactar amb el Ministeri de Medi Ambient i els governs d’Aragó i Catalunya, on viuen les poblacions naturals de l’espècie. En el projecte participa també la Vulture Conservation Foundation (VFC), entitat de referència que coordina la recuperació del trencalòs a tot Europa.