XXIV Festa de l’Oli de la Fatarella. 8 i 9 de desembre de 2023

CAT | ES


El peix blau reapareix i capgira la crisi de l'encerclament

Des del mes de maig, el seitó s’ha reproduït a la costa tarragonina amb una mida molt més comercial, que permet vendre’l a millor preu

Etiquetes   gastronomia km0, producte proximitat, peix blau, ametlla mar

Publicat el19/7/2018

El peix blau reapareix i capgira la crisi de l’encerclament | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Reapareix el peix blau amb una mida excel·lent. Sorpresa entre els pescadors de l'encerclament de l'Ametlla de Mar per la presència d'espècies amb talles grans. Fa tres mesos seguits que les capturen, després d'anys amb una profunda crisi que s'ha cobrat fins a quatre històriques llums caleres. Les dues que segueixen en actiu consideren que és un respir pel sector.

Després d'un fatídic inici al febrer, amb unes captures molt baixes i desànim entre els mariners, sembla que la llum també ha sortit pel sector de l'encerclament. Des del mes de maig, el seitó s'ha reproduït a la costa tarragonina amb una mida molt més comercial, que permet vendre'l a millor preu.

El sector no es confia, tot i les bones notícies, i continua reclamant els perquès sobre la desaparició durant tots aquests anys del peix blau a Tarragona. Des de principis d'any, s'està realitzant un estudi científic a tot el Mediterrani nord-occidental, que incidirà en els caladors del golf de Sant Jordi i del delta de l'Ebre, i que en determinarà les causes.


Font La Cala rtvL’Ametlla de Mar, sempre a prop teu