suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/27/2022#) AND (caducitat>=#6/27/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Parc Natural del Delta de l'Ebre inicia la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible

Serà el segon cop que renova l’acreditació des que la va rebre l’any 2007. La Carta europea certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitza de manera sostenible.

Etiquetes   turisme, delta ebre, sostenibilitat, parc natura delta ebre, empreses turistiques

Publicat el6/7/2016

El Parc Natural del Delta de l’Ebre inicia la renovació de la Carta Europea de Turisme Sostenible | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Reunió del Fòrum Permanent de la CETS, a Deltebre | Foto: TES 


  • Serà el segon cop que renova l'acreditació des que la va rebre l'any 2007.
  • La Carta europea certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitza de manera sostenible.


El Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), format pel Parc Natural del Delta de l'Ebre, empresaris i diferents administracions del delta, s'ha reunit aquest dimecres a Deltebre (Baix Ebre). La jornada ha servit per avaluar el programa d'actuacions 2012-2016 i per acordar l'inici del procés de renovació de la CETS,per segona vegada, per al període 2017-2021.

El parc natural va rebre el certificat l'any 2007, una acreditació de qualitat d'àmbit europeu que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitza de manera sostenible. L'any 2012 va renovar l'acreditació per cinc anys més i enguany s'ha de renovar per segon cop, per a un altre període de cinc anys. Per a la renovació, s'ha analitzat el desenvolupament de les 53 accions previstes al Programa d'actuacions actual, s'han exposat els resultats i s'ha proposat la renovació de la candidatura. Al setembre s'iniciarà el període per elaborar, de forma consensuada amb els membres del Fòrum de la CETS, el dossier de candidatura del parc.

La Carta Europea de Turisme Sostenible als espais protegits és una de les línies d'actuació més importants promogudes per la Federació EUROPARC –entitat que aglutina els parcs nacionals i naturals de 32 països europeus– i distingeix els espais protegits que han definit una estratègia i un seguit d'actuacions per fer compatible el desenvolupament sostenible del turisme amb les tasques necessàries de conservació i millora del patrimoni natural i cultural que es protegeix.