Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES


El «genoll de corredor»

Els corredors de fons i marató coneixen especialment bé que és el “el genoll del corredor”: dolor fort que apareix a l’exterior del genoll. En el genoll del corredor l’objectiu del tractament es reduir el dolor agut en primer lloc: és útil refredar el genoll afectat i administrar antiinflamatoris. Para estabilitzar el genoll de corredor és adequat l’embenat.

Etiquetes   salut, fisioterapia, running, ciclisme, btt

El genoll del corredor es deu a una càrrega defectuosa o sobrecàrrega pel fregament de la Banda Iliotibial (placa de tendó que s'estén al llarg de la part externa de la cuixa fins la tíbia), aquesta banda frega sobre els óssos que formen el genoll i per això s'inflama i apareix dolor a la part exterior del genoll.

Les possibles causes d'aquesta malaltia poden ser:

1.- Defectes del corredor: Insuficient preescalfament, estirament insuficient, augment massa ràpid de la càrrega, superfícies dures, calçat inadequat.

2.- Posició inadequada: genoll "valgo", cames desviades, peu pronat, ilíac anterior, escoliosis, retracció de la cadena muscular lateral, ...

En el genoll del corredor l'objectiu del tractament és reduir el dolor agut en primer lloc: és útil refredar el genoll afectat i administrar antiinflamatoris. Per a estabilitzar el genoll de corredor és adequat l'embenat. També és útil per a qualsevol persona amb la síndrome de la banda iliotibial protegir els genolls i no sobrecarregar durant algun temps.

El «genoll de corredor» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Incidència:
El genoll de corredor és el problema més freqüent que sofreixen els corredors, afecta la quarta part i concretament un poc més a les dones (28%), que als homes (24%).

Ciclistes

  • Els ciclistes poden sofrir una síndrome de la banda iliotibial degut al posicionament sobre la bicicleta. L'excessiva rotació interna o mesura dels fiadors de la bicicleta i un seient massa alt són les dues causes principals de la síndrome de la banda iliotiobial dels ciclistes.
  • La mala adaptació del seient de la bicicleta. Un seient massa alt fa que el ciclista faci una extensió del genoll de més de 150º. Aquesta extensió exagerada del genoll fa que la banda fregui contra el fèmur.

Corredors

  • Córrer sobre superfícies dures i inclinades.
  • Sabatilles desgastades o inadequades

Les causes del genoll del corredor o l'escurçament del tendó poden ser per exemple:

  • Un defecte clàssic del corredor: Insuficient preescalfament abans de córrer, estirament insuficient, augment massa ràpid del entrenament, terreny dur, calçat inadequat.
  • Cames arquejades.
  • Malformacions congènites.

Si el mal disminueix pel tractament, es pot tornar a realitzar un entrenament lleuger. Però fins i tot en aquest cas no s'han de fer càrregues excessives per al genoll, i l'evolució depèn del comportament de les persones afectades. Si no es té una cura correcta de la cama es pot esperar que els símptomes tornin en 2 setmanes. Amb el genoll del corredor, un tractament inadequat pot generar molèsties permanents.

Si veus que el dolor no millora o tens qualsevol dubte contacta amb el teu fisioterapeuta professional.FISIOTERÀPIA CARLOS CID
C/ de Alcanyís s/n (estadi municipal de Tortosa)
Mòbil: 647 95 66 84

facebook/Fisioterapia-Carlos-Cid

El «genoll de corredor» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...